duminică, 20 decembrie 2015

Colonelul Petre Teacă a fost alături de revoluţionari în decembrie 1989 sau nu?!

La conferinţa de presă a Asociaţiei „21 Decembrie”, dl. Teodor Mărieş a prezentat concluziile asociaţiei cu privire la moartea jurnalistului belgian Danny Huwe în timpul Revoluţiei din decembrie 1989, la Bucureşti.
Conform acestor concluzii, vinovat de moartea ziaristului occidental a fost colonelul Petre Teacă, comandantul trupelor de grăniceri, Brigada 9 Grăniceri mai exact, care a poruncit deschiderea focului, confundându-l pe jurnalistul belgian cu un terorist rus. În aceeaşi zonă, din oraşul revoluţiei, Timişoara, au fost împuşcate şi alte persoane, printre care şi un copil de doar 15 ani.
Concluziile Asociaţiei „21 Decembrie” au fost trase pe baza documentelor pe care asociaţia le-a primit de la Parchetul General, în urma grevei foamei întreprinsă de dl. Teodor Mărieş, imediat după instaurarea "democraţiei" în România.
La câteva zile de la acest eveniment, colonelul Petre Teacă  ( foto ) a fost avansat la gradul de general de brigadă de către preşedintele în exerciţiu ... Ion Iliescu. Meandrele revoluţiei nu sunt...concrete nici în ziua de azi!


                                                                                GDL

6 comentarii:

  1. Uitati-va fratilor si vedeti cine este criminalul comunist Teaca, fost comandant al trupelor de graniceri, uitati-va si vedeti ce ordine dadea el: https://fugitdeacasa.blogspot.com/2015/05/in-cap-sa-le-trageti-ca-s-tradatori-de.html?showComment=1479405618452#c6143063082799747851 Cititi in acest link si minunati-va! Probabil ca acum este un "bunic respectabil", care le povesteste nepotilor lui, despre "actele lui de vitejie" din tinerete, pe vremea cand "pedepsea aspru dusmanii poporului si tradatorii de tara", care-si incercau norocul fortand ilegal granitele puscariei comuniste, numite Romania Socialista! Singura intrebare care se impune, din moment ce nu exista un ordin precis al nemernicului criminal Ceausescu sa se traga si literalmente sa fie ucisi cei care incercau sa treaca ilegal frontiera RSR, cum si cu ce drept si-a permis acest criminal nemernic de Teaca Petre sa dea un asemenea ordin: " In cap sa le trageti ca-s tradatori de tara!"? In baza carui ordin si-a permis criminalul sa indemne soldatii la asemenea actiuni?

    RăspundețiȘtergere
  2. Maine-poimaine il veti face pe Teaca si erou national, mai stii? Ca deja general de brigada l-a facut prietenul lui, criminalul comunist, tovarasul Ion Iliescu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnul Teaca, copil de trupe de graniceri este din punctul meu un MILITAR DESAVARSIT! Atat! Chiar daca este pensionar la Pitesti! Langa Dobrin..

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua ,Domnilor va fac cunoscut ca sunteti intr_o erore de date ,col Petre Teaca in dec.89 era cdt.Trupelor de GR si se gasea la Bucuresti la comanda Brg Timis era col Blidar,iar misiunea granicerilor era controlata de inspectoratul militiei Timis ,daca doriti amanunte va stau la dispozitie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Găujan Constantin10 mai 2022 la 08:07

    L-am cunoscut personal pe col.Teacă nu numai în cadrul Brigăzii 9 Grăniceri ci și în alte conjuncturi...drept pentru care nu cred în ruptul capului că a dat un ordin de așa anvergură.
    Era un ofițer în adevăratul sens al cuvântului...calculat si cu un suflet nobil
    Păcatul meu să fie dar din inima vă spun...nu cred nimic din ce se spune.

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnul Teaca Petre mi-a fost comandant, eu fiind simplu militar in termen! Nu cred in minciunile ce se spun despre Domnia sa!

    RăspundețiȘtergere