miercuri, 30 martie 2016

Sondaj SAR-CURS: Klaus Iohannis și liberalii, în pierdere de popularitate în București

Bucureştenii sunt mai degrabă critici faţă de şeful statului şi de partidul său de provenienţă, PNL, la această oră, relevă un sondaj realizat de CURS (Centrul de Sociologie Urbană şi Regională) la comanda SAR (Societatea Academică din România) în perioada 9 – 18 martie 2016.
Astfel, doar 27.5 la sută aprobă felul în care preşedintele Iohannis conduce ţara, cu 38 la sută –majoritatea- fiind critici. 31 la sută spun că nu şi-au format o părere. Numai 12 la sută cred că după ultimele alegeri prezidenţiale în România a scăzut corupţia, faţă de 43 la sută care cred că a crescut şi 41 la sută care spun că a rămas la fel.
În acelaşi sondaj, PNL are doar 26 la sută din voturile bucureştenilor cu o preferinţă politică exprimată (67%), faţă de 35 la sută pentru PSD. Majoritatea celor intervievaţi (57 la sută) declară că stânga sau dreapta nu are importanţă pentru alegerea lor politică, cu doar 18 la sută declarându-se de dreapta şi 21 la sută de stânga. Dacă mâine ar avea loc alegeri, Uniunea Salvaţi Bucureştiul a lui Nicuşor Dan ar fi singura dintre partidele noi care ar intra în Consiliul General al Capitalei, cu 11 la sută din opţiunile exprimate de vot.
Volumul eşantionului a fost de 1090 de respondenţi. Universul de eşantionare a constat în populaţia adultă, neinstituţionalizată, în vârstă de 18 ani şi peste, din Municipiul Bucureşti.

                                                                   
                                                                            Autor Romania curată


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu