Iată 10 alimente care previn
cancerul:
1.
Legumele
cucifere: broccoli, conopida, varza, varza de Bruxelles, napi,
bok choy. Aceste vegetale sunt bogate in substante anticancer precum
isotiocianati.
2. Anghinare pentru ca este sursa de salvestroli.
3. Legumele verzi, precum spanacul, salata verde pentru fibre, acid folic si o paleta larga de agenti anticancerigeni – carotenoidele. Alte legume colorate – varza rosie si sfecla.
4. Strugurii şi vinul roşu, in special pentru resveratrol.
5. Legume: fasole, mazare si linte pentru saponine.
6. Fructe de pădure precum afine, pentru acidul elagic si antocianoside.
7. Seminţe de in care contin grasimi esentiale precum acidul alpha-linolenic si alte grasimi bune.
8. Usturoi, ceapa, arpagic şi prazul care sunt surse bogate de alicina, o substanta anticancerigena.
9. Ceaiul verde, pentru catechine, un antioxidant puternic.
10. Roşiile, pentru faimosul licopen.
2. Anghinare pentru ca este sursa de salvestroli.
3. Legumele verzi, precum spanacul, salata verde pentru fibre, acid folic si o paleta larga de agenti anticancerigeni – carotenoidele. Alte legume colorate – varza rosie si sfecla.
4. Strugurii şi vinul roşu, in special pentru resveratrol.
5. Legume: fasole, mazare si linte pentru saponine.
6. Fructe de pădure precum afine, pentru acidul elagic si antocianoside.
7. Seminţe de in care contin grasimi esentiale precum acidul alpha-linolenic si alte grasimi bune.
8. Usturoi, ceapa, arpagic şi prazul care sunt surse bogate de alicina, o substanta anticancerigena.
9. Ceaiul verde, pentru catechine, un antioxidant puternic.
10. Roşiile, pentru faimosul licopen.
Dr. Iulian COZA
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu