duminică, 24 iulie 2016

"Turcul, de e turc, şi tot te lasă întâi să mai mănânci şi apoi te omoară"

                                                                                                                                               22 IUL. 2016


 Turcia intră în stare de urgență timp de trei luni. Președintele turc a explicat că decizia de a instaura starea de urgenţă după puciul din 15 iulie respectă Constituția și nu încalcă statul de drept. Starea de urgenţă permite şefului statului şi Guvernului de la Ankara să ocolească Parlamentul în adoptarea de noi legi și să limiteze ori să suspende drepturi și libertăți, iar astfel, Erdogan va putea să conducă şedințele de guvern.
Asta nu este tot, pentru că Turcia a decis să suspende, temporar, Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.
Acest lucru i-ar putea permite lui Erdogan să reintroducă pedeapsa cu moartea, așa cum, de altfel, a și anunțat, subtil. Mai exact, dacă Parlamentul va adopta o astfel de măsură, președintele turc o va susține pentru că așa i-a cerut poporul în timpul puciului, deși Berlinul l-a avertizat că o astfel de măsură ar însemna sfârşitul negocierilor de aderare la UE.

În țară, problemele persistă la Spitalul de Arși. De data acesta, ele sunt create de Primăria Sectorului 1. Primarul Dan Tudorache susține că nu ar fi corect ca Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi să se reconstruiască din banii locuitorilor din sector, deoarece e un spital naţional.Declaraţia primarului vine în condiţiile în care Spitalul de Arşi se află în administrarea autorităţii locale.
"Sunt banii locuitorilor Sectorului 1 şi trebuie să îi folosim în primul rând pentru locuitorii Sectorului 1, şi când spun că e un spital naţional, spitalul naţional este pentru toată România. Nu ştiu dacă e corect pentru locuitorii Sectorului 1 să folosim banii locuitorilor pentru toată România", spune primarul.
Există și o veste bună legată de fonduri, iar aceasta vine de la ANAF. Măsura publicării listei marilor datornici la stat de către ANAF a dat roade. Jumătate dintre ei și-au plătit deja datoriile la stat. Cu toate acestea, evaziunea fiscală persistă. La fel cum persistă și atentatele teroriste.

Cu doar două săptămâni înainte de startul Jocurilor Olimpice, în Brazilia au fost arestați 10 suspecți care plănuiau atacuri teroriste la Rio de Janeiro.
Toți membrii sunt brazilieni, dar nu sunt membri și ai Statului islamic, deși au încercat să contacteze gruparea.
Grupul intenționa să folosească arme și tactici de gherilă pentru a-și atinge scopul, dar nu au fost identificate ţinte specifice ale presupusului plan de atac pentru că aesta se afla într-o stare incipentă, semn că au fost prinși la timp.

Noul premier al Marii Britanii, Theresa May, i-a făcut o vizită cancelarului german Angela Merkel. May spune că Marea Britanie are nevoie de timp pentru a pregăti această etapă și pentru a-și stabili obiectivele, așadar nu va depune cererea oficială de ieșire din Uniunea Europeană până la sfârșitul acestui an.
Pe de altă parte, cancelarul german Angela Merkel pare să o susțină în decizii, căci aceasta este de părere că Marea Britanie trebuie să fie precisă în legătură cu relația pe care dorește să o aibă în continuare cu UE, înainte de a începere negocierile pentru Brexit.

Cele mai halucinante declarații vin, totuși, tot de la Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă.
Donald Trump pune sub semnul îndoielii angajamentul său de a apăra automat aliați NATO în cazul în care aceștia ar fi atacați și spune că mai întâi va analiza contribuția lor la Alianța Nord-Atlantică. Dacă va ajunge președinte, acesta îi va obliga pe aliați să împartă costurile de apărare acoperite timp de decenii de SUA, va anula tratatele vechi pe care le consideră nefavorabile și va redefini ce înseamnă a fi partener al SUA. De asemenea, are suspiciuni și cu privire la extinderea automată a garanțiilor de securitate care le oferă celor 28 de state membre ale NATO asigurarea că forța armatei SUA poate veni în ajutorul lor la nevoie.
Candidatul la Casa Albă nu pare să știe, însă, că Articolul 5 al Tratatului, care prevede apărarea alianților în cazul unui atac, a fost activat o singură dată în istoria organizației. Pentru apărarea Statelor Unite, după atacurile teroristele din 11 septembrie 2001.
Cu un singur lucru are dreptate Donald Trump, că America trebuie să își rezolve mai întâi propriile probleme înainte de a încerca să schimbe comportamentul altor țări.
"Nu cred că avem dreptul să dăm lecții. Priviți ce se întâmplă în țara noastră. Cum vom putea să dăm noi lecții când sunt oameni care împușcă polițiști cu sânge rece?".
Tot Donald Trump continuă să cauzeze probleme în Europa, de data aceasta cu susținerea soției, Melania Trump, care a plagiat discursul actualei primei doamne, Michelle Obama.


Sursa: Timpul_adevarului. Digest Number 2081

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu