duminică, 31 iulie 2016

Editorial. VOX POPULI şi…pensiile nesimţite

                           
                                                                                                                                      de Gelu Dragoş

Sunt consternat şi ca mine sunt milioane de români aflând ştirea că din 1 august circa 600 de parlamentari sau foşti parlamentari români vor primi pensii speciale, asta însemnând că cine a avut un mandat va primi pe lânga pensia de contribuabil, aşa ca tot românul de rand, 1.500 de lei, în timp ce pentru trei mandate, pensia specială ajunge la 6.000 de lei! Acest efort financiar, potrivit calculelor finanţiştilor este de 200.000 de euro pe lună! O singură voce, timidă ce-i drept, am auzit împotriva acestei hotărâri, cea a lui Daniel Savu, oricum cu o pensie specială ca fost ofiţer de securitate, care a afirmat la un post TV că: “Mi se pare imorală această lege”! Cum naiba să nu fie imorală, într-o ţară în care majoritatea românilor se târăsc de pe o zi pe alta?! Cum să nu fie imorală când pensionarii de C.A.P. n-au bani de medicamente iar orăşenii n-au ce pune pe masă şi sunt nevoiţi pe canicula asta îngrozitoare să muncească pe unde apucă, unii să îşi  mai ia un job?!
Înţelegeam să le acordăm, noi, votanţii, “pensii speciale” pentru merite. Dar care sunt cu adevărat meritele lor?! A ajuns datoria României de la “0”, cu cât au luat feseniştii în 1990 ţara la nivelul cel mai înalt, adică 89 miliarde euro la finalul lunii martie a.c.; au distrus industria de maşini, siderurgică, farmaceutică şi sistemul de irigaţie din grânarul Europei, au lăsat pradă hoţilor din occident pădurile seculare ale României, au lăsat elitele să moară de foame şi să-i determine să plece din ţară împreună cu peste 4 milioane de aşa zişi “căpşunari”, au stricat şi ce a fost valabil în învăţământ ori sănătate şi multe alte prostioare, de corupţie nici nu mai vorbesc, care se văd deja, dar pe care le vor resimţi cel mai aspru copiii şi nepoţii noştri -  şi toate astea prin legi strâmbe, nedemocratice, partizane, în defavoarea poporului care i-a ales în această demnitate şi imensă responsabilitate pentru viitorul naţiei.
Iată un scurt VOX POPULI din comentariile mai multor site-uri care au dat vestea cu pensile speciale: “... în timp ce poporul face foamea, parlamentarii - hoţi, chiulangii, trântori, incompetenţi, inculţi şi iresponsabili îşi votează pensii nesimţite.Oare cât îi va mai răbda pământul românesc şi bunul Dumnezeu?!”; “Suntem un popor de banane: unde-s protestatarii, unde's lozincarzii ?! Unde sunt revoluţionarii din decembrie 1989?!”; “Totuşi nu-i clar dacă parlamentarii condamnaţi mai iau pensie în semn de onoare că au furat :)))”; “N-am văzut  atâta indignare când Traian Băsescu şi-a tras un etaj în Mihăileanu în valoare de 500 000 euro, în 5 minute cu o semnătură!!! N-am văzut atâta indignare când Elena Udrea şi-a tras un penthouse în La Stejarii sau când Dorin Cocoş şi-a tras câteva milioane euro comision! Dar văd o campanie de denigrare a Parlamentului României care doar comuniştii o mai duceau în 1946!! Cine are interes ca Parlamentul să fie discreditat permanent?!”; “Dacă se compară salariile lor cu cele din alte ţări,  atunci să se mărească salariile şi pensiile românilor proporţional, ca afară. Ce merite are grevista foamei ca să primească atâţia bani? Ce-i în România, nu-i nicăieri. E normal să râdă ungurii, polonezii, cehii, de români. Ţara cea mai coruptă, condusă de corupţi”; “Important e că votul a fost democratic, adică 3 hiene şi un iepuraş pun la vot, în mod democratic, cine să fie mâncat la cină.Nu cred că mirosea a carne de hienă pe grătar…”Eu am muncit o viaţă, 41 de ani neîntrerupţi, la catedră, ca să am o... bătrâneţe liniştită şi n-o am, parlamentarii şi-au aranjat-o printr-o simplă ridicare de mână!”; “Să se pună la poarta parlamentului un ceas de pontaj, ca în orice intreprindere. Să ponteze toţi la venire şi la plecare şi să fie platiţi după prezenţă, votarea legilor şi luările de cuvânt. Dacă muncesc altundeva, să ia bani de acolo. Dacă muncesc la cârciumă, să ia bani de acolo. Dacă muncesc acasă în pat sau la amante, să ia bani de la noptieră”; ” Poate că merită toate astea şi poporul nostru mioritic, pentru că el a trimis asemenea specimene hidoase acolo. Acest lucru se vede clar de mult timp, însă nimeni nu vrea să se repare ce au stricat "cei 322", adică să se reîntregească puterile preşedintelui ! În acest moment, cu legislaţia actuală, preşedintele poate refuza de la promulgare o singură dată legea, după care o retrimite legislativului; acesta nu modifică nici o virgulă şi o retrimite la preşedinte.Acum totul a sfârşit ! Nici atacul la CCR nu ne mai scapă de această lege, nici indicarea sursei de finanţare nu-i interesează. Deci, avem ce merităm, fie că i-am votat, fie că nu ! Cred cu tărie că numai o adevărată revoluţie va rezolva problemele în care s-a scufundat România după telerevoluţia din 1989, altfel, această ţară va rămâne tot a lor, a nesimţiţilor şi hoţilor !”
Să le reamintim parlamentarilor români cu statut special ce a spus filozoful francez Jean-Jacques Rousseau, ai cărui principii şi idei se regăsesc masiv în schimbările promovate de Revoluţia franceză din 1789: “Vocea poporului este de fapt vocea lui Dumnezeu!”



                                                                                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu