duminică, 31 iulie 2016

Formula 1: Hamilton a obţinut în Germania a patra victorie consecutivă


Lewis Hamilton si-a extins avansul in clasamentul general dupa obtinerea celei de-a patra victorii consecutive, in timp ce Red Bull a urcat pe locul 2 la constructori dupa ce Daniel Ricciardo si Max Verstappen au terminat pe podium. Marele Premiu al Germaniei a confirmat inca o data forma excelenta traversata de Lewis Hamilton, care da senzatia ca se indreapta cu usurinta spre un nou titlu mondial.
La fel ca si in alte curse, Nico Rosberg a ratat startul din pole position, iar Hamilton a profitat din plin pentru a prelua conducerea cursei inca din primul viraj. Cei doi piloti Red Bull Racing au profitat de asemenea de ezitarea lui Rosberg si au urcat pe locurile 2-3 in ordine inversa, cu Max Verstappen in fata lui Daniel Ricciardo, dupa ce olandezul si-a surclasat coechipierul pe bordura primului viraj. La rândul sau, Sebastian Vettel l-a depasit pe coechipierul sau Kimi Raikkonen pentru locul 5, insa pilotul Scuderiei nu a reusit sa treaca si de Rosberg.
Pe parcursul primului stint, diferentele dintre piloti au ramas minore, de circa 1-2 secunde, iar prima oprire la boxe nu a adus nicio schimbare in primii 6, in ciuda faptului ca Rosberg si Raikkonen au pierdut timp din cauza mecanicilor. Totusi, perspectivele au fost promitatoare: Verstappen si Rosberg au optat sa continue cu pneuri supersoft, in timp ce ceilalti 4 piloti din frunte au optat pentru cauciucurile soft. Cu toate acestea, Hamilton a fost capabil sa fie mai rapid decât pilotii cu supersoft si si-a creat un avans linistitor de circa 8 secunde, astfel ca nu a avut niciun fel de emotii la cea de-a doua oprire la boxe.
In schimb, Rosberg a reusit sa-i depaseasca pe ambii piloti Red Bull Racing. Daca de Ricciardo a trecut practic la boxe, germanul a avut parte de un duel spectaculos cu Verstappen, pe care a reusit sa-l depaseasca printr-o manevra care a amintit de incidentul pilotilor Mercedes din Austria. Germanul a atacat pe interior si l-a fortat pe Verstappen sa iasa pe marginea circuitului, iar ulterior a primit o penalizare de 5 secunde la urmatorul pitstop.
Rosberg si Verstappen au fost singurii piloti din top 6 care au optat pentru pneuri soft la cel de-al doilea pitstop. Acest lucru l-a afectat in special pe Verstappen, care a fost depasit in turul 40 de Ricciardo, intrucât australianul avea pneuri supersoft. Hamilton a ramas lider si dupa a treia serie de intrari la boxe, in timp ce Rosberg a fost depasit de Ricciardo si Verstappen ca urmare a faptului ca a suportat penalizarea de 5 pozitii, iar Vettel si Raikkonen si-au pastrat locurile 5 si 6.
Ultima parte a cursei a fost lipsita de evenimente majore in plutonul fruntas, cu atât mai mult cu cât diferentele dintre piloti au crescut la câteva secunde, doar unele picaturi de ploaie parând sa produca palpitatii. Astfel, Hamilton nu a avut nicio emotie sa-si adjudece a 4-a victorie consecutiva, cu care si-a extins avansul din clasamentul general in fata lui Rosberg la 19 puncte, dupa ce germanul a terminat doar pe locul 4. Podiumul a fost completat de Red Bull Racing prin Ricciardo si Verstappen, performanta in urma careia echipa austriaca a depasit Ferrari si a urcat pe locul 2 in clasamentul constructorilor. Scuderia a avut parte de o noua cursa stearsa si a terminat doar pe locurile 5-6.
Nico Hulkenberg (Force India) a ocupat locul 7 in fata unui Jenson Button (McLaren) care l-a depasit in ultimele tururi pe Valtteri Bottas (Williams), in timp ce ultimul punct pus in joc a fost adjudecat de Sergio Perez (Force India), care a trecut pe final de Fernando Alonso (McLaren).
Urmeaza o pauza pentru toata lumea, urmatorea cursa fiind in 28 august, la Spa.
Clasament piloţi: 
1. Lewis Hamilton - 217p; 
2. Nico Rosberg - 198p; 
3. Daniel Ricciardo - 133p;
 4. Kimi Raikkonen - 122p; 
5. Sebastian Vettel - 120p; 
6. Max Verstappen - 115p;
 7. Valtteri Bottas - 58p;
 8. Sergio Perez - 48p; 
9. Felipe Massa - 38p; 
10. Nico Hulkenberg - 33p; 
11. Carlos Sainz - 30p; 
12. Romain Grosjean - 28p; 
13. Fernando Alonso - 24p; 
14. Daniil Kvyat - 23p; 
15. Jenson Button - 17p; 
16. Kevin Magnussen - 6p; 
17. Pascal Wehrlein - 1p
Clasament constructori
1. Mercedes - 415p;
 2. Red Bull - 256p; 
3. Ferrari - 242p;
 4. Williams - 96p; 
5. Force India - 81p; 
6. Toro Rosso - 45p; 
7. McLaren - 42p;
 8. Haas - 28p;
 9. Renault - 6p; 
10. Manor - 1p.

Autor: automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu