vineri, 29 iulie 2016

Direcţiile judeţene pentru agricultură vor prelua camerele agricole, care se desfiinţează

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) reorganizeaza directiile judetene pentru agricultura, care vor prelua activitatile, patrimoniul si personalul caselor agronomului, compartimentelor din subordinea directiei monitorizare inspectii, verificare si control din cadrul Ministerului Agriculturii, precum si ale camerelor agricole judetene, care vor fi desfiintate, potrivit unui proiect de Hotarare publicat in dezbatere de minister si citat de News.ro.
De asemenea, oficiile de studii pedologice si agrochimice judetene vor functiona ca institutii publice, cu personalitate juridica, aflate in subordinea directiilor judetene pentru agricultura.

Ministerul Agriculturii va coordona partea tehnica a oficiilor de studii pedologice si agrochimice judetene, iar cea stiintifica va fi asigurata de Institutul de Cercetari Pedologice si Agrochimice, arata documentul.

Numarul maxim de posturi pentru fiecare directie va fi stabilit prin ordin al ministrului de resort, adunand angajatii tuturor structurilor desfiintate.

Personalul noilor entitati este format din personalul fostelor directii pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti, al caselor agronomului, al compartimentelor functionale din subordinea Directiei monitorizare inspectii, verificare si control din cadrul Ministerului Agriculturii, precum si cel al camerelor agricole judetene.

Ca atributii, directiile pentru agricultura judetene si a municipiului Bucuresti se ocupa cu implementarea politicilor si a strategiilor in domeniile de activitate ale ministerului, respectiv agricultura si productie alimentara, dezvoltare rurala, imbunatatiri funciare, precum si in domeniile conexe (precum conservarea si managementul durabil al solurilor si al resurselor genetice vegetale si animale).

Directiile culeg, prelucreaza si raporteaza date statistice din domeniile de activitate, dar si monitorizeaza aceste sectoare, le verifica si controleaza.

Institutiile ofera totodata consultanta si asistenta tehnica pentru intocmirea documentatiei pentru accesarea de fonduri europene si nationale.

Directiile reprezinta practic autoritatea competenta la nivel de judet prin care Ministerul Agriculturii monitorizeaza si controleaza respectarea reglementarilor in domeniile sale de activitate. Sursa HotNews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu