duminică, 31 iulie 2016

Ajutoarele alimentare de la U.E. se impart şi în Mireşu Mare

Cutiile cu ajutoare alimentare au început să fie distribuite de către primăriile din toată ţara în cadrul Programului pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), a anunțat Ministerul Fondurilor Europene (MFE).
„Conform contractelor, livrarea va fi făcută în 4 tranşe succesive de câte maximum 15 zile calendaristice pentru fiecare tranşă. Distribuţia ajutoarelor alimentare va fi făcută de primării conform graficelor pe care le vor stabili fiecare şi care vor fi comunicate beneficiarilor. De aceste ajutoare alimentare beneficiază în cadrul POAD persoanele care la data distribuţiei fac parte din categoriile menţionate la art. 3 (1) de Hotărârea de Guvern nr. 799/2014, cu modificările şi completările ulterioare”, potrivit MFE.
În România, există aproape 4 milioane persoane defavorizate. Printre aceştia, se numără pensionarii cu venituri de până la 450 lei/lună inclusiv, invalizii, veteranii şi văduvele de război cu venituri de până la 450 lei/lună inclusiv, persoanele cu handicap grav şi accentuat care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial şi persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană.
Din informaţiile consilierului local Sorin Buciuman, aceste ajutoare vor fi împărţite la Primăria Mireşu Mare începând din această săptămână, lucăcenii fiind programaţi în ziua de miercuri, 3 august.


                                                                 Cristian LAURENŢIU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu