miercuri, 12 aprilie 2017

A doua ediţie a Sesiunii de Informare - Cultura Afinului la BJPD Baia Mare

Desi a fost o zi friguroasa, entuziasmul celor peste 40 de participanti a incalzit atmosfera inca de la inceput.


Prima etapa a Sesiunii din martie 2017 a fost deplasarea intr-o ferma de afini aflata pe rod. Odata cu vizita in ferma de afini, cei mai multi dintre participanti au vazut pentru prima data cum arata o ferma de afini infiintata in sistem intensiv. S-au pus multe intrebari, s-au dat raspunsuri cu exemple concrete din ferma.
Dupa ce s-a servit masa de pranz la restaurant, evenimentul s-a mutat in sala de conferinte unde s-au sustinut prezentari cu privire la tehnlologia de cultivare a afinului, proiectarea si realizarea sistemul de irigatii prin picurare la afin, fertilizarea afinului si economia afinului - care sunt optiunile pentru a face din afin o afacere profitabila si o analiza privind sursele de finantare.
In pauzele dintre prezentari s-au purtat dialoguri interesante, fiecare participant avand o situatie concreta la care a solicitat un sfat competent. Echipa de organizatori a reusit sa satisfaca toate nelamuririle participantilor.
La aceasta editie am avut onoarea de a avea ca vorbitor pe un reprezentant al unui important distribuitor de fructe proaspete din Marea Britanie. Acesta a sustinut o prezentare privind perspectivele comertului mondial cu afine, incurajandu-i pe cei prezenti sa se informeze si sa investeasca constient in afine.
In baza informatiilor culese din chestionarul completat de catre participanti putem spune ca prima editie a Sesiunii de informare privind cultura afinului a fost un succes. Iata cateva statistici relevante:
  • 45% au apreciat prezenta la sesiune ca fiind utila pentru a-si clarifica intentia de a investi in afini, 55% au apreciat-o ca fiind foarte utila;
  • 60% au venit la Sesiune cu intentia de a investi in afini, 95% au plecat cu intentia de a investi in afini;
  • 100% dintre participanti au apreciat calitatea informatiilor si a prezentarilor ca fiind buna si foarte buna.
Am primit si cateva critici constructive din partea celor care ne-au onorat cu prezenta la prima editie a Sesiunii de informare privind cultura afinului pe care ni le-am insusit. Speram ca urmatoarele editii sa fie mai eficiente si mai utile pentru evaluarea oportunitatii investitiei intr-o ferma de afini.
Următoarea întâlnire a avut loc în data de 8 aprilie, exact la o lună după prima întrunire şi a avut loc la Biblioteca Judeţeană "Petre Dulfu" Baia Mare, în sala de expoziţie.
Din afirmaţiile celor de la "Natural Invest SRL, o fermă de afini înseamnă:
  • întreţinere anuală uşoară;
  • risc mic;
  • cheltuieli de întreţinere minime;
  • profit mare;
  • valorificarea unor terenuri improprii altor culturi.
PENTRU DETALII VIZITAŢI SEDIUL FIRMEI: LOCALITATEA RECEA, STR. 22 DECEMBRIE, NR. 12, telefon 07240023464

                                                                       GDL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu