vineri, 31 august 2018

Doliu în fotbalul şi inimile suporterilor români


 România nu va avea nicio echipă în grupele Europa League, după ce FCSB și CFR Cluj Napoca au fost eliminate în play-off.

Vicecampioana FCSB a învins-o cu 2-1 pe Rapid Viena, dar austriecii merg mai departe datorită victoriei cu 3-1 din prima manșă.
Pe Arena Națională, Harlem Gnohere a deschis scorul în minutul 11, iar Mihai Roman a majorat diferența în prelungirile primei părți. Vienezii au punctat însă prin fundașul Mario Sonnleitner în minutul 63, după o mare eroare a portarului Andrei Vlad, titularizat în locul lui Cristi Bălgrădean, care este accidentat.

Campioana CFR 1907 Cluj Napoca a fost umilită și acasă de campioana Luxemburgului, Dudelange, care a învins-o cu 3-2, după ce câștigase în tur cu 2-0. La un moment dat era 3-0 pentru semiprofesioniştii din Luxemburg!!!
După ce a fost prima echipă românească învinsă de una luxemburgheză, a devenit acum și prima eliminată de o formație din Marele Ducat.
Soarta partidei s-a hotărât în primele minute ale repizei secunde, când Sinani a reușit o dublă: în minutul 51 cu un șut de la 25 de metri și din careu, în minutul 54, după o gafă în defensivă. În minutul 78 a înscris și Turpel, iar clujenii au mai redus din diferență prin Tambe în minutul 85 șiOmrani în 88, dar ruşinea e mare de tot.

Ce mai putem spune despre situaţia în care a ajuns fotbalul românesc aflat sub patronajul (al doilea mandat!) a lui R. Burleanu?! A spus-o cu câteva zile înainte, într-o conferinţă de presă, atâta de bine şi de adevărat Gică Hagi! Iată că previziunile lui se adeveresc!

                                                                                    Cristi Someşan

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu