miercuri, 29 august 2018

U.S. Open: Alize Cornet, avertizată de arbitru după ce și-a dat jos tricoul pe teren – „De ce au voie doar bărbații?!”

Egalitatea dintre bărbați și femei pe terenul de tenis a "atins" un nou episod, de această dată nefiind vorba însă de aspectul financiar. În timpul meciului cu Johanna Larsson din turul întâi de la US Open, Alize Cornet și-a dat seama că a luat pe ea tricoul invers, l-a dat jos și a rezolvat problema, însă a fost avertizată (cod violation) de arbitrul de scaun. Doar bărbații se pot schimba pe teren, este motivația regulamentului.

Christian Rask, arbitrul din scaun, a luat această decizie cu zâmbetul pe buze, însă nu a fost deloc o glumă. Decizia a nemulțumit-o pe Alize Cornet, franțuzoaica comentând în contradictoriu cu Rask.

Ce a comentat Judy Murray (mama lui Andy Murray) pe Twitter: "Alize revenise pe teren după o pauză cauzată de căldura intensă cu tricoul pus invers. S-a schimbat pe teren. A primit avertisment pentru comportament nesportiv... Dar bărbaţii se pot schimba de tricou pe teren".
Cu tricoul invers sau nu, Cornet a pierdut meciul cu Larsson, scor 4-6, 6-3, 6-2.
În comparație, Roger Federer, Rafael Nadal sau Novak Djokovic se schimbă nestingheriți pe terenul de joc, fără ca acest lucru să fie interzis.

                                                                                            C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu