vineri, 28 martie 2025

Învățăm și acumulăm cunoștințe noi, prin jocuri


 La Școala Gimnazială Mireșu Mare, Clasa I, îndrumător prof. înv. primar Dragoș Gelu, la ora de „Muzică și  mișcare” am organizat, cu ajutorul doamnei psiholog școlar Sima Amalia Ionela două jocuri interesante, conform vârstei lor, care le-au plăcut mult elevilor: ”Emoții și sentimente” și „Provocările din viața unui școlar”!

Dezvoltarea emoțională la copii (6- 10 ani) reprezintă fundamentul pe care se pot clădi aspecte esențiale ale vieții ulterioare, de la relații interpersonale până la capacitatea de a gestiona stresul și provocările de tot felul. Prin aceste jocuri se dezvoltă abilitățile interne ale școlarului, precum conștientizarea emoțiilor și auto-reglarea, cât și celor externe, precum comunicarea eficientă a sentimentelor și empatia față de colegi și dascăli. 

Se știe că elevii (copiii) trec prin diferite etape de dezvoltare emoțională, fiecare dintre ele aducând noi provocări care îi ajută să-și formeze o identitate emoțională și socială, un statut în cadrul clasei și colectivității (școlii).

Jocurile propuse de doamna psiholog Sima Amalia Ionela le-au plăcut tuturor elevilor, care au participat cu frenezie, sinceritate și dorința de a se autodepăși. Următoarea întâlnire cu doamna psiholog  va fi după Sărbătorile pascale, în cadrul unui lectorat cu părinții.

GDL


















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu