miercuri, 26 iunie 2013

Editorial - Îs mulţi, da nu-s proşti! Pentru ei...

A trecut ciudat încă o zi din viaţa noastră, a românilor. De ce spun asta? Deoarece pe reţelele de socializare, care „ne fură” mult timp din viaţa noastră, discuţiile erau în toi în ceea ce priveşte Ziua de Doliu Naţional în cazul catastrofei rutiere din Muntenegru. Unii spuneau că nu s-a simţit deloc că ar fi zi de doliu deoarece programele TV s-au desfăşurat normal: muzică, filme, sport, dezbateri politici, monden, etc, în loc să fie doar programe scurte de ştiri şi muzică simfonică. Alţii nu erau de acord cu despăgubirea şi ajutorarea familiilor celor morţi sau accidentaţi, cum alţii îşi puneau întrebarea ce înseamnă în România să fii erou, apropo de măsurile luate de guvern în cazul turiştilor români, iar alţii se întrebau, pe bună dreptate, de ce nu s-a instituit Zi de Doliu Naţional şi în cazul pompierilor care au murit la Baloteşti mai anii trecuţi?! Aş mai avea şi eu o întrebare, cei care lucrează în Italia, Spania, Germania, Franţa, Anglia, şi îşi găsesc sfârşitul acolo, sunt ajutaţi precum se cuvine de guvern sau sunt aduşi pe cheltuiala bietelor rude sau pur şi simplu sunt aduşi în urne mortuare?!
      Deocamdată să observăm, că şi dacă a avut la dispoziţie bani puţini, palestinianul Raed Arafat a reuşit să înfiinţeze un serviciu de urgenţă românesc de nivel mondial. Felicitările noastre! Ar mai fi ceva de discutat, faptul că preşedintele Traian Băsescu a vorbit despre Ziua Drapelului Naţional dar nu a amintit nimic despre tragedia din Muntenegru şi nu a transmis condoleanţe familiilor îndurerate aşa cum ar fi fost normal. Şi să mai spunem că Titus Corlăţean a demonstrat că încă este necopt în ceea ce priveşte politica externă şi priorităţile ce ţin de ministerul pe care-l  conduce, iar fraza zilei îi aparţine ministrului de interne, Mircea Duşa: "Pe măsură ce, aşa cum a comunicat deja ambasadorul, se finalizează formalităţile din Muntenegru, vom efectua şi zborul cu trupurile neînsufleţite a cadavrelor celor decedaţi"! „Branconaj, domnule Duşa”, ar spune un profesor de limba română! Oare unde-i găsesc pe aceşti miniştri la interne?!  După asemenea exprimare încep şi eu, ca majoritatea românilor, să am dubii în ceea ce priveşte profesionalismul, inteligenţa miniştrilor din Guvernul Ponta, cum am dubii şi în ceea ce priveşte buna credinţă şi integritarea morală a unora, gen Fenechiu, Varujan Vosganian, Liviu Dragnea!
     În Parlamentul României este linişte şi pace, după ce au chiulit la greu (de la începutul anului!), aleşii intră pentru două luni în VACANŢĂ PARLAMENTARĂ! Un parlamentar mai băţos, la care nici nu m-am străduit să-i reţin numele, se strofoca să-i explice moderatoarei unui post TV că are activitate la greu în teritoriu. Noi nu-l credem pentru simplu fapt că, de exemplu, domnul ex-deputat Nicu Bud nu mai este parlamentar de Codru şi Chioar şi sigla dânsului tronează în centrul comunei Mireşu Mare iar actualul deputat încă nu are cabinet parlamentar în zona noastră şi nu i-au văzut mirişenii ochii de la alegerile comunale din sânul partidului din care face parte! Poate vine duminică, 30 iunie, la Festivalul „Florile Someşului”! Tot cam aşa se întâmplă în mai toate comunele din zonă şi sunt convins că şi în ţară. Or fi şi excepţii, nu zic nu. La noi în Maramureş în mod cert – senatorul Liviu Marian Pop!
      Într-un singur loc au fost harnici aleşii noştri, la revizuirea Constituţiei, unde aceştia schimbă anumite articole de lege în favoarea lor în ceea ce priveşte imunitatea parlamentară! Îs mulţi, da nu-s proşti! ar spune prietenul meu Cornel Gheorghe! Coborârea pragului la 30% în ceea ce priveşte referendumul îmi aminteşte de dictatură şi implicit la ţările africane. Vremea cu temperaturile caniculare, le-a luat-o înainte parlamentarilor...


                                                                             Gelu DRAGOŞ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu