luni, 24 iunie 2013

Top 10 Vise

Toata lumea viseaza (chiar daca nu ne amintim intotdeauna ), cercetatorii au constatat ca majoritatea dintre noi au vise cu teme similare. De ani de zile oamenii au incercat sa descopere semnificatia imaginilor fugare pe care le vedem cand vom merge la culcare. Unele semnificatii sunt pur si simplu bizare, in timp ce altele sunt destul de usor de inteles. Aceasta este o lista a celor mai des-intalnite situatii din vise alaturi de o semnificatie simpla.
Locul 10 – Probleme cu maşina
In aceste tipuri de vise va aflati de obicei in sau langa o masina sau un alt tip de vehicul care este in afara controlului sau are alte probleme care par insurmontabile. De exemplu, franele au cedat, este posibil sa fi pierdut controlul asupra directiei, sau poate fi pozitionata pe o stanca ori in accident. Puteti fi conducator sau pasager. Acesta este un tip foarte comun de cosmar si are loc in visele tuturor - nu doar cei care pot conduce o masina. Acest vis, de obicei, inseamna ca va simtiti neputincios intr-o situatie din viata ta - sau ca sunteti amenintat de un accident (metaforic vorbind).
Locul 9 – Aparate stricate
 In acest tip de vise se gasesc aparate defecte pe care incercati sa le operati, echipamente mecanice care fie nu functioneaza, sau nu functioneaza in modul in care va asteptati. Marea majoritate a acestor vise implica un telefon - fie probleme de apelare, pierde o conexiune, sau apelarea unui numar gresit. Aceasta poate implica o conexiune la Internet pierduta, sau prin utilizare se va rupe. Acest vis de multe ori semnifica ca pierdeti contactul cu realitatea, sau ca o parte a corpului, mintea nu functioneaza asa cum ar trebui. Ea poate aparea, de asemenea, atunci cand simtiti anxietate cu privire la relatiile cu o alta persoana in viata reala.
Locul 8 – Pierdut sau închis
Visele in care va simtiti pierdut sunt foarte comune si va aparea, de obicei, atunci cand va aflati intr-un conflict si trebuie sa va decideti intr-o situatie in viata reala. Visul in care incerci sa-ti gasesti calea dintr-un domeniu - cum ar fi o padure, strazile orasului, o cladire mare, sau un labirint ca structura, este adesea insotit de un sentiment de teroare. Acest vis, de obicei, are semnificatia ca va sunteti prinsi in viata reala - in imposibilitatea de a face alegerea potrivita.
Locul 7 – Pierderea trenului, avionului, etc.
  In acest tip de vis in care va grabiti sa prindeti un autobuz, tren, avion, sau alt tip de transport public dureaza de obicei o fractiune de secunda. Mai degraba este o senzatie de teama in acest vis, te simti de obicei frustrat. Acest vis poate aparea, de asemenea, intr-o forma diferita, in care poti ajunge prea tarziu la un eveniment, un spectacol important sau sportive la care ar trebui sa participi, doar pentru a afla ca evenimentul a inceput deja. Acest vis de obicei are ca semnificatie faptul ca ati pierdut pe o oportunitate importanta in viata reala, va avea loc de multe ori, atunci cand va asteapta o decizie importanta.
Locul 6 – Examen sau test picat
  Acest vis, de obicei, se manifesta la persoanele care au fost la scoala pentru o lunga perioada de timp. In vis sunteti impiedicat sa treaca un test intr-o varietate de scenarii diferite posibile. Un scenariu posibil este acela in care constatati ca nu sunteti in masura sa faceti testul la timp, de multe ori prin a fi in imposibilitatea de a gasi camera de examen. In alte versiuni sunteti nepregatiti (fie prin lipsa de studiu), sau lipsesc sculele necesare. Acest vis, de obicei, inseamna ca esti intr-o perioada de teste in viata ta reala.
Locul 5 – Moartea
 In acest vis, tu (sau o persoana iubita) sunteti bolnav, raniti, sau pe moarte. Este un vis comun si moderat, nu este surprinzator, apare de multe ori la debutul unei boli. In afara de a deveni bolnav, acest vis poate insemna ca esti ranit emotional sau se temi de o boala. Visul poate, de asemenea, sa va avertizeze de un risc fizic viitor la tine sau persoana iubita. Atunci cand cineva in vis moare, simti ca o parte din tine (pe care o vedeti reprezentata de persoana) este moarta.
Locul 4 – Urmărire
 Visul in care esti urmarit poate fi o experienta cu adevarat infioratoare. Cel mai adesea urmaritorul este un monstru sau o persoana care este infricosatoare, poate fi un animal (caine, leu, urs). Ati putea fi surprins sa stiti ca acest cosmar este cel mai frecvent din experienta. Sensul acestor vise este ca cineva, ceva (eventual ceva la fel de obscur ca o emotie), te face sa te simti amenintat. O modalitate de a determina amenintarea este sa te intrebi cine sau ce in viata ta reala seamana cel mai mult "creatura" din visul tau. De asemenea, este demn de remarcat faptul ca, uneori, acest vis este o reluare a unui eveniment real in viata ta.
Locul 3 – Dinţii (lipsă sau carie)
  Visele cu dinti sunt destul de comune si implica, de obicei, descoperirea dintilor extrem de cariati sau lipsa in gura ta. Uneori, vei visezi ca te deschizi gura si dintii incep sa cada. Faptul ca majoritatea oamenilor de azi au dantura rezonabila, nu este surprinzator faptul ca ne simtim atat de emotionati si deranjati de aceste vise. Deci, ce inseamna atunci cand visam despre dintii lipsa? La nivelul cel mai de baza, inseamna ca ne este frica de a fi neatractivi. La un nivel mai profund, ea poate semnifica o frica de jena sau o pierdere de putere in viata reala.
Locul 2 – Dezbrăcat (nud)
In acest tip de vis va aflati dezbracat , sau o imbracaminte nepotrivita (de exemplu, purtarea pijamalelor la lucru). Ocazional este vederea unei alte persoane care este goala in timp ce se imbraca. Acest lucru este adesea insotita de sentimente de jena si rusine. Semnificatia acestui vis este ca va simtiti expus, ciudat, sau vulnerabil, sau va temeti ca ati aratat prea mult (cum ar fi un secret sau un sentiment foarte personal), intr-o situatie din viata reala. Un fapt interesant despre acest tip de vis este faptul ca apare mult mai frecvent la persoanele care sunt implicate intr-o ceremonie de nunta in viata lor reala (mireasa).
Locul 1 – Căderea şi înecarea
  Cel mai comun vis, cea mai des intalnita temere, moartea, prin lovirea de sol sau inecarea. Va pot asigura, ca dupa v-ati lovit de sol si credeati ca veti muri, acest lucru nu este deloc adevarat. Ocazional, poate fi scufundat in apa (si in pericol de inec) dar nici aceasta nu se va intampla sau va veti trezi. De obicei, o persoana avand acest vis se simte nesigur sau lipsit de sprijin in viata de zi cu zi. Aceste vise apar de multe ori, atunci cand sunteti coplesiti in viata si sunteti pe calea de a renunta. Daca aveti acest vis, ar trebui sa evaluati situatia actuala si sa incercati sa localizezati problema coplesitoare. Semnificatia visului este aceea ca trebuie sa mergi mai departe si sa lupti cu problemele din viata.


                                                                     Iulian COZA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu