luni, 24 iunie 2013

Emoţii mari pentru absolvenţii de a VIII-a

Cu mari emoţii, deopotrivă elevii care abia au terminat clasa a VIII-a, dar şi părinţii lor vor avea parte, începând de mâine, 25 iunie 2013, de o săptămână de foc! Cei mici vor susţine două şi, după caz, trei probe scrise.
Se apropie momentul adevărului pentru aproape 200.000 de copii care au absolvit clasa a VIII-a. Ei vor susţine săptămâna aceasta probele Evaluării Naţionale, urmând ca în perioada 5-9 iulie, cei care au promovat examenul să-şi depună fişele cu opţiunile pentru înscrierea la liceu, iar prima repartizare va avea loc pe 16 iulie.
Copiii vor intra în sălile de examen la primele ore ale dimineţii, iar la ora 9.00 se vor extrage subiectele şi, ulterior, vor fi distribuite către elevi.
Absolvenţii de clasa a VIII-a vor avea asupra lor cartea de identitate sau certificatul de naştere, pentru cei cărora nu li s-a eliberat încă un buletin.
Inspectoratele şcolare şi consiliile judeţene vor avea grijă ca în toate unităţile şcolare din ţară şi din Capitală elevii să fie supravegheaţi video pentru a-i împiedica să copieze.
Iată calendarul Evaluărilor Naţionale
- 25 iunie - proba scrisă la limba şi literatura română
- 26 iunie - proba scrisă la limba şi literatura maternă
- 27 iunie - proba scrisă la matematică
- 29 iunie - afişarea rezultatelor (până la ora 16.00)
- 29 iunie - depunerea contestaţiilor (orele 16.00-20.00)
- 30 iunie - 2 iulie - rezolvarea contestaţiilor
- 3 iulie - afişarea rezultatelor finale după contestaţii


                                                                                      G.D.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu