miercuri, 24 iulie 2013

Caniculă şi disconfort termic în următoarele patru zile

Vremea va fi foarte caldă în următoarele patru zile. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, o informare meteo de caniculă şi disconfort termic valabilă în cea mai mare parte a ţării, de joi, 25 iulie până duminică, 28 iulie 2013.
În acest interval, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi frecvent pragul critic de 80 al disconfortului termic în zonele de câmpie şi pe arii mai restrânse în cele de deal şi de podiş.
În Banat, Oltenia şi sudul Munteniei vremea va deveni caniculară şi se vor înregistra temperaturi maxime de 35-36 de grade Celsius.
Joi, vremea va fi în general frumoasă, dar şi călduroasă în regiunile sudice, vestice şi pe arii restrânse în centrul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 de grade în nordul Moldovei şi în jur de 35 de grade, izolat, în Banat şi Oltenia. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi pe arii restrânse averse slabe, posibil însoţite de descărcări electrice, în partea a doua a zilei în nord-est, iar seara şi noaptea şi în nord-vest, centru şi la munte. În rest cerul va fi mai mult senin.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă miercuri, dar şi călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 16-18 grade.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu