miercuri, 24 iulie 2013

Fata Patriarhului Daniel s-a măritat pe ascuns şi fără rochie de mireasă

În ciuda unui handicap neuromotor sever, Steluța Ciobotea are o sensibilitate aparte, o minte excepțională și a dat naștere unei fetițe sănătoase și frumoase, care l-a făcut pe Patriarhul Daniel un bunic fericit.Micuța a fost botezată sâmbătă, la Godeni, imediat după ce mama ei s-a cununat religios cu Costel Ispas, un tânăr din satul Cotești. Nașii celor doi tineri au fost Prințul Paul și Prințesa Lia, iar amfitrioana evenimentului-Minodora Ilie, președinta fundației Omenia. Într-o atmosferă discretă, sâmbătă 5 mai 2013, în micuţa biserică din Coteşti, comuna Godeni-Argeş, a fost oficiată slujba de cununie a Steluţei Vişan Ciobotea, fiica secretă a Patriarhului Daniel, cu Costel Ispas, alesul inimii ei, fost îngrijitor la adăpostul de câini ”Codiță și Bobiță”, din sat. Odată cu unirea destinelor prin taina sfântă a cununiei, cei doi tineri şi-au încreştinat și copilul, pe micuţa Daniela Florica Ispas Ciobotea, născută în urmă cu câteva săptămâni la maternitatea Malaxa din București. Naşii însurăţeilor şi ai pruncului au fost prinţul Paul de România şi prinţesa Lia, iar printre nuntaşi s-au aflat câteva personalităţi de la Bucureşti şi, bineînţeles, ocrotitoarea miresei, cea care îi este mai apropiată decât o mamă, Minodora Ilie, președinta fundației Omenia.
Se spune că nunta este sărbătoarea miresei. În cazul Steluței Ciobotea, fericirea a fost incompletă, pentru că din tabloul pe care, peste ani, îşi va arunca privirile vor lipsi părinţii ei. Poate că Preafericitul Daniel a fost reţinut de treburi importante ale Bisericii sau poate că secretul bine păstrat al acestei fiice plămădite în vremile tinereții, înainte de a intra în monahie, pe când era proaspăt absolvent de Teologie în Occident, l-au împiedicat pe patriarh să-i fie alături celei care este sânge din sângele lui.
În ceea ce o privește pe mama naturală a Steluței, am aflat că aceasta este o nemțoaică  bine poziționată la vârful societății germane, chiar în anturajul cancelarului Angela Merkel. Însă persoana pe care invitații au căutat-o îndelung cu privirea a fost sora Preafericitului Daniel, Florica Ciobotea, cea pe numele căreia și-a trecut patriarhul fata în anii regimului Ceaușescu, ca să nu dea de bănuit Securității.
Acum, Florica Ciobotea  n-a mai venit la nunta Steluței, ba, din câte am aflat, relațiile dintre ea și patriarh s-au răcit. Iar acest lucru s-a întâmplat după ce femeia ar fi cerut în instanță custodia nepoatei abia născute pentru a pune mâna pe averea fratelui ei. În acest sens, sora Preafericitului ar fi înaintat acțiune la instanțele din București spre a demonstra că Steluța, proaspăta mămică, se află în imposibilitatea de a-și crește fetița, și asta din cauza unui handicap fizic dobândit în copilărie. 
Într-adevăr, Steluţa Ciobotea, fata patriarhului, are o oarecare greutate în a se deplasa şi un uşor tremur al trupului, dar asta nu o poate împiedica să aibă grijă de copil. Oricare ar fi adevărul despre boala care o macină pe fiica patriarhului, este clar că tânăra posedă o  inteligenţă strălucită şi o sensibilitate aparte. Din păcate, Steluța, care ne-a făcut  o impresie excepțională,  a devenit victima nevinovată  a rudelor sale şi a meschinăriilor unei lumi clădite pe minciuni.
Steluța, rodul unei iubiri de tinerețe a patriarhului
Steluța Vișan Ciobotea  este rodul unei relații avute de actualul patriarh în tinerețe, cu o nemțoaică, pe vremea când tocmai își desăvârșise studiile teologice și abia își susținuse doctoratul la Strasbourg. Fata a venit pe lume în anul 1978, exact în perioada când tânărul profesor de teologie Dan Ilie Ciobotea (intrat în  monahie zece ani mai târziu, în 1987, sub numele de Daniel) se pregătea să plece lector la Institutul Ecumenic de la Bossey, în Elveția. De atunci, actualul patriarh s-a ocupat într-o discreție totală de Steluța Ciobotea, care nu numai că-i poartă numele de mirean, ceea ce însemnă că a fost recunoscută de tatăl său, dar are același prenume, Steluța, cu cel al mamei înaltului ierarh. Din păcate, din cauza unui accident, copila s-a confruntat de mică cu o deformație a coloanei vertebrale care îi îngreunează mersul și îi produce multă suferință, lucru observat și de noi în timpul cununiei și botezului de la Godeni. Prin grija tatălui său, Steluța Ciobotea a beneficiat de-a lungul timpului de numeroase tratamente la clinici din străinătate, fapt care i-a ameliorat mult starea, însă vindecarea  n-a putut fi deplină. Cu toate acestea, Dumnezeu i-a ajutat Steluței, care dat naștere unei fetițe frumoase și sănătoase.


                     Material realizat de Alina Crângeanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu