joi, 25 iulie 2013

Concursul Naţional de creaţie literară „Vasile Voiculescu”Buzău

În vederea omagierii vieţii şi valoroasei opere literare a marelui scriitor de origine buzoiană Vasile Voiculescu, Direcţia pentru Cultură a judeţului Buzău organizează cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din România şi în colaborare cu Centrul judeţean pentru Cultură şi Artă, Biblioteca judeţeană „Vasile Voiculescu” şi Primăria comunei Pârscov, Concursul Naţional de creaţie literară „Vasile Voiculescu”, pentru lucrări de poezie, proză şi publicistică, publicate în volum, în perioada 1 septembrie 2012 – 1 septembrie 2013.
La concurs pot participa creatori români de literatură, din ţară sau din străinătate, fără nici-o condiţionare.
PREMIILE :
Se vor acorda trei PREMII NAŢIONALE „VASILE VOICULESCU” – 2013, în valoare de 1.000 lei fiecare, câte unul pentru fiecare secţiune (poezie,proză, publicistică).
În funcţie de numărul şi de valoarea lucrărilor primite la concurs, juriul mai poate acorda şi alte premii.
Pentru a putea lua parte la concurs, creatorii de literatură interesaţi, autori de lucrări publicate, vor trimite pe adresa: Direcţia pentru Cultură a judeţului Buzău, Bulevardul Nicolae Bălcescu nr.48, cod poştal 120360, câte trei exemplare din volumul/volumele care îndeplinesc condiţiile menţionate, pe colet urmând a se specifica „Pentru Concursul de creaţie literară Vasile Voiculescu”.
Totodată, în coletul trimis instituţiei noastre se va introduce o pagină cu o scurtă prezentare a autorului, menţionându-se la final, cu claritate, luna în care a fost editată lucrarea care urmează să participe la concurs şi editura, cu adresa precisă a acesteia.

Premianţii vor fi anunţaţi din timp pentru a putea lua parte la manifestarea de decernare a premiilor, care va avea loc în luna octombrie la Casa memorială „Vasile Voiculescu” din comuna Pârscov, localitatea în care s-a născut scriitorul.
IMPORTANT : Aşteptăm lucrările dumneavoastră, pe adresa menţionată mai sus, până la data de 15 septembrie a.c. (data poştei).
Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele :
- 0238/723.050 – Direcţia judeţeană pentru Cultură Buzău,
- 0238/710.383- Centrul judeţean pentru Cultură şi Artă,
- 0238/721.509 – Biblioteca judeţeană „Vasile Voiculescu”.


                                                                        G.D. Lucăcean

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu