luni, 20 februarie 2017

Sporurile sunt incluse in Salariul de incadrare?

Mentionam ca potrivit Legii salarizarii unice 285/2010, salariul cuprinde salariul de baza, indemnizatiile, sporurile, precum si alte adaosuri, potrivit dispozitiilor art.160 din Codul muncii.

Asadar, salarizarea personalului platit din fonduri publice se realizeaza in conformitate cu prevederile Legii 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

"Suntem institutie publica, personal contractual. Va rugam sa ne precizati daca in salariul de incadrare aferent unui salariat intra si vechimea si toate celelalte sporuri dinainte de 2010?", se intreba cineva in cadrul PortalInstitutiiPublice.ro.

 Odata cu Legea 330/2009 si cu schimbarea modalitatii de acordare a drepturilor salariale aferente unei anumite transe de vechime prin suplimentarea gradatiilor aferente salariului de baza al respectivului salariat si nu prin acordarea unui anumit procent, act normativ aplicabil intregului personal bugetar, in salariul de baza aferent unei anumite functii, contractual sau functionar public, salariul de baza cuprinde si gradatiile aferente transei de vechime in munca.

 Acest lucru este intarit de altfel de art. 5 alin.(3) din OUG 1/2010, care prevede expres ca in salariile de baza ale functiilor de executie si ale functiilor de conducere este cuprins in toate cazurile sporul de vechime in munca in cuantumul avut in luna decembrie 2009.


Sursa: PortalInstitutiiPublice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu