joi, 26 octombrie 2023

O nouă ședință de cenaclu - 28 octombrie 2023, ora 11,00



 Dragi colegi.

Sâmbătă -– 28 octombrie, 2023, orele 11, Sala de cenaclu „Ion Burnar”, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, Baia Mare – va avea loc o nouă întâlnire a Cenaclului Scriitorilor din Maramureș. 

Reamintesc, am deschis anul cenaclier 2023-2024 în data de 22 septembrie. Cu această ocazie am prezentat Antologia bilingvă româno-albaneză „Anotimpul Poeziei”/„Stina e Poezisë”, traducător Baki Ymeri, antologator, Florica Bud, în care toți suntem prezenți.

 Ședința cenaclieră de acum două săptămâni a fost un prilej de reîntâlnire cu poezia lui Ștefan Jurcă, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj-Napoca. Ștefan Jurcă este un prozator și un poet binecunoscut, prezent de decenii întregi în viața culturală băimăreană. L-am ascultat cu mare interes, Ștefan fiind un cenaclist de bază și unul din cei mai „vechi” scriitori băimăreni în viață. 

La această nouă întâlnire vor citi: Remus Rogojan, un tânăr despre care vom afla sâmbătă mai multe și poetul Grigoraș Ciocan, prezent mai rar la întâlnirile noastre, fiind mult timp, plecat în străinătate. Despre Grigoraș Ciocan, doamna profesoară (Drd.) Petronela Apopei afirmă în Prefața volumului de poezie „Clopotele care bat la poarta uitării” : „ / „Când îți plouă în suflet, fă-ți umbrelă dintr-o bucurie”/, spunea Emil Cioran, iar Grigoraș Ciocan își creează propriul univers de zâmbete scriind versuri care îi înfloresc sufletul greu încercat de viață.”

Le dorim mult succes celor doi debutanți. Pentru că a mai trecut un an de la plecarea dintre noi a doi colegi de cenaclu: Ion Burnar (fost președinte) și Ion M.Mihai (fost redactor la Revista „Nord Literar”), îi vom invoca din nou, ca oameni, ca scriitori și catalizatori ai activității literare băimărene și maramureșene. 

Vă aștept sâmbătă, să deschidem umbrela unei noi bucurii cenacliere!

Florica Bud
Președinte,
Cenaclul Scriitorilor din Maramureș



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu