sâmbătă, 21 octombrie 2023

ȘOAPTELE MARIEI

 


Cum poți vorbi mai frumos cu sufletul decât prin șoapte?

Cum poți privi în albumul amintirilor  altfel decât prin șoapte?

Maria a ales foarte bine titlul acestui volum : „ȘOAPTE” . Orice moment din viața noastră lasă o urmă. Uneori această urmă lasă și umbre pe asfaltul sufletului.

         Cei mai mulți dintre noi ascundem aceste urme, aceste umbre, pentru a nu fi văzute de cei din jurul nostru. Maria se numără printre puținii oameni care au curajul de a-și pune sufletul în palme, prin slova scrisă, pentru a fi citită de cei care doresc să o cunoască mai bine.

         Niciunul dintre noi nu poate ști ce-i rezervă viitorul. Trecutul însă l-am trăit, este înmagazinat în amintirile noastre. Unele le uităm, altele am vrea să le uităm, dar indiferent de situație, prin slova scrisă le păstrăm în scrinul vieții.

         În aceste amintiri șoptite ale Mariei, se amestecă suavul copilăriei cu seriozitatea problemeleor puse  în fața copilului neștiutor. Unele întâmplări sunt hazlii, altele pline de maturiate, dar toate la un loc s-au adunat în „ȘOAPTE”.

Curajul și neastâmpărul Mariei ne demonstrează că se poate, că nu există o vârstă a eliberării sufletului, că nu există un timp și un loc unde poți lăsa fluturii amintirilor să-și ia zborul. Timpul Mariei este acum și aici. Prin paginile scrise, prin munca depusă până când amintirile au ajuns între coperți, autoarea  a oprit timpul, a întors acele ceasornicului, a desființat calendarul și a lăsat la vedere clipa prezentă „AZI”, care prin șoapte ne face să vedem că toate aceste au fost, s-au întâmplat. Volumul ei care cuprinde trecutul, prin clipa prezentă, face o punte spre viitor.

         Asemenea ei și noi putem construi propria punte, să legăm trectul cu viitorul prin vibrația prezentului.

         Aici am să mă opresc dorindu-i Mariei puterea de a mai avea asemenea punți, de a merge mai departe.

         Felicitări și mult Succes, MARIA BERCIU!

 

                                                                  Aurelia Oancă









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu