duminică, 29 octombrie 2023

Sfințirea ”Ciurgăul Pădurarului” la Groșii Țibleșului


 Duminică, 29 octombrie, după sfânta liturghie, pe o vreme de toamnă minunată, în comuna Groșii Țibleșului a avut loc sfințirea de către preotul iconom stavrofor Ioan Lungu Ropan a ”Ciurgăului Pădurarului”, un loc cu izvor de apă bună, loc amenajat, pe cheltuială proprie, de către un verișor al poetului Benedict Corlaciu ( n. 6 martie 1924 - d. 15 iunie 1981,copilăria petrecând-o la poalele Țibleșului, fiind poet, prozator și traducător român) pe numele său Liviu Bodea, teren donat de pădurarul pensionar Nicolae Miholca.

Au participat la acest eveniment primarul comunei dl. Nicolaie Burzo, ”primarul general al Țării Lăpușului”, așa cum a fost prezentat de către antevorbitor, dl. Mitru Leșe, ing. silvic Mihai Leșan din partea Direcției Silvice Maramureș, scriitorul dr. Nicoară Mihali, cel care a făcut demersuri să se numească școala din localitate Ben Corlaciu și care a tipărit o carte zilele trecute, cu titlul ”Ben Corvaciu - Noaptea de la Ipotești sau Strigoaia și casa nebună”, editura ”Cetatea Romei” Baia Sprie, rudenii și localnici. 

Liviu Bodea cu modestie a afirmat: ”Cuviosul Agaton spunea că sufletul e ca un izvor, adică din izvor cu cât se ia mai multă apă, cu atât dă la iveală apă mai curată. În memoria verișorului meu am dorit să amenajez acest izvor și să construiesc o troiță, ca trecătorii și cei însetați să stea la umbră și să bea o apă atât de cristalină și rece. Când poți să faci o faptă bună, să nu eziți niciodată s-o faci!”.

La final, toți cei prezenți au fost invitați în jurul unui ceaun îmbietor unde maestrul bucătar Ionel Bozga și-a etalat măiestria culinară.

                                                                      Gelu Dragoș, UZPR











































Foto: GDL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu