marți, 31 octombrie 2023

Cenaclul Scriitorilor Maramureș - In memoriam

 


Pentru scriitorii și oamenii de cultură maramureșeni, care nu mai sunt printre noi, „ODIHNĂ ÎN PACE!”, „VEȘNICĂ POMENIRE”!

În această fotografie: Părintele Viorel Thira, prof. Augustin Cozmuța, prof.univ.dr. Victor Iancu, prof. Ion Bogdan, prof. Dumitru Rusu, ing. Ion M. Mihai, prof. Ioan P. Pop, prof. Ion Burnar, prof.univ. dr. Nicolae Felecan, prof. Ioan Igna, conf.dr. Valeriu Oros, prof.dr. Valeriu Achim și scriitorii: Victor Tecar, Valeriu Sabău, Ioan Hada, Dumitru Fânățeanu, Vasile Morar.

Foto2: Lansarea cărții mele, „Mariatereza sunt eu”, apărută la Editura „Rao Internațional”, București, 2007.
Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”, Baia Mare, anul 2008.

Florica BUD,
președintele Cenaclului



4 comentarii:

  1. Da, au fost evenimente memorabile dar acum, doamna Florica Bud nu mai vine nimeni de valoare in afara de dvs, acesta e motivul pentru care eu am mers la Cluj. Dupa o sedinta de cenaclul trebuie sa ramai cu ceva! Mai nou cei din Baia Mare merg pentru cozonac si bautura! Imi pare rau sa spun asta, dar acesta e purul adevar!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vasile Dan Marchis31 octombrie 2023 la 23:55

    Ho, ho,ho, că sunt 7 autobuze zilnic spre Cluj Napoca, din Baia Mare ( de la două firme: ”Fanny” și încă una, plus tren , de mai multe ori pe zi. Eu nu mă duc cu domnul Ganea pentru că nu am cu ce merge la Cluj.N-am acceptat niciodată să mă ducă fără taxă. Domnul doctor Ganea este un suflet de om cum rar am văzut, dar unii nu știu să dea respectul cuvenit cuiva de nivelul profesionalismului medicului Ganea. Nu mă refer la dumneta. Ți-am spus că prin talentul de la Dumnezeu, nu prin lingușeli sau conjuncturi legate de criterii extra culturale mă pot remarca undeva. Nu fac aluzie la cineva anume pentru că spun asta , dar am invitații pe linie literară de la 8 evenimente din 5 județe și de la 4 reviste în acest an. Talentul pe linie literară(muza) vine de la Dumnezeu, nu de la oameni ? Lumea literară e mare , nu-i doar un sat, sau un oraș. Prietenii știu de ce. Iar defăimătorii, răutăcioșii și cei pe care îi scutură strechea invidiei pot sta în cap pe pârloage, să grohăie cât vor, dacă nu le convine un anumit adevăr. Pot face ei gâlceavă ei între ei, dar nu pot face părăvan cu lipideul sau cu proptele, să nu meargă muza decât la ei și complicii lor. Aceasta vine direct în gândul scriitorului, nu prin intermediari. Prin talentul dat de Dumnezeu am anihilat grohăitorii răutăcioși și invidioși. Ha, ha, ha, ha, ha. Ce mă distrez în acest sens. Să știe prietenii asta, iar grohăitorii invidioși și răutăcioși să aibă noapte albă pe pârloage dacă îi scutură strechea invidiei în acest sens. Îmi spui că X și Y n-o să mai vină la o anumită întrunire pe linie literară? De mine să meargă pe păduri sau unde doresc ei, înafara spațiului literar, dacă din invidie nu le convine că cineva se remarcă în plan valoric.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vasile Dan Marchis5 noiembrie 2023 la 19:11

    Ha,ha,ha, ce mă veselesc, tot anul acesta și celălalt și încă multe decenii mă voi veseli, ha,ha,ha, deoarece eu sunt ofițer de presă al Ligii Scriitorilor din Romania, nu doar pe linie de o anumită filială. De aceea am dreptul să particip fie invitat sau neinvitat la orice întrunire desfășurată în cadrul acestei formațiuni literare, fie în Constanța, Baia Mare, Iași, Cluj, chiar și în Spania la filiala de acolo. Asta să știi. Eu nu am nevoie de invitații personale sau pe linie de gașcă ci voi participa pe linie de unitate, seriozitate, sinceritate. Așa că nu se știe niciodată când voi participa fie la Baia Mare, Iași, Năsăud,ori în altă parte. În acest sens pot scrie tot ce se desfășoară la un anumit eveniment pe linie de Liga Scriitorilor din România. Prietenii știu despre asta. Iar pe detractorii invidioși și răutăcioși îi voi face să dispară pe pârloage alaturi de grohăitorii fără noimă, deoarece eu nu depind de nimeni, cât timp fac asta din seriozitate, sinceritate, unitate și bună înțelegere cu oamenii cumsecade. Punct.

    RăspundețiȘtergere