vineri, 31 mai 2013

Mitică tot mai aproape de „mititica”?!

 RCS & RDS l-a plătit pe şeful Ligii profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, cu 1,7 milioane de euro pentru dreptul de difuzare a meciurilor din Liga I!
     Potrivit unor documente ale Grupului de Investigaţii Politice, una dintre afacerile lui Dumitru Dragomir a fost finanţată din 2009 de RCS & RDS, fără ca firma lui Teszari să pretindă ceva în schimb. 2009 este anul în care RCS a primit de la LPF dreptul de difuzare a meciurilor, scrie Antena 3.
    Complexul luxos de evenimente aflat în imediata apropiere a Palatului Parlamentului şi a Pieţei Unirii din Bucureşti a încheiat în 2009 un contract de asociere cu RCS & RDS. Potrivit acestui contract, firma lui Mitică Dragomir a încasat de la RCS & RDS suma de 1.700.000 de euro pentru a-şi face publicitate la nunţile şi botezurile ce urmau să se desfăşoare în sălile şefului Ligii Profesioniste de Fotbal. La data semnării contractului imobilul era neamenajat astfel încât compania omului de afaceri Zoltan Teszari s-a oferit să-l amenajeze pe banii săi, potrivit unor documente ale Grupului de Investigaţii Politice.
     În schimb, Dumitru Dragomir se obliga să folosească banii primiţi de la RCS & RDS pentru modificarea şi reamenajarea imobilului. Mai mult, RCS & RDS accepta să plătească cei 1,7 milioane euro fără a avea vreun drept asupra imobilului şi amenajărilor realizate.    Firma şefului Ligii urma însă să plătească timp de trei ani către compania lui Teszari 5% din profitul net obţinut din exploatarea imobilului amenajat.
     În schimbul serviciilor, RCS avea dreptul o dată pe an să organizeze evenimente la cel mai bun preţ. În contract există o prevedere expresă referitoare la posibilitatea încheierii de acte adiţionale prin care cuantumul contribuţiei RCS & RDS să poată fi modificat.


                                                                         Cristi SOMEŞAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu