joi, 30 mai 2013

CONSPIRATIE IMPOTRIVA CFR! ARBITRII I-AU FACUT CADOU VICTORIA ARDEALULUI!


Un meci care nu conta decat la capitolul orgolii a fost transformat din spectacol in mizerie de niste arbitri ori corupti, ori incompetenti, in ambele situatii neexistantand scuze din partea lor si a aAJF Cluj, cata vreme vorbim de copii in povestea asta si de sentimentele lor curate.
E vorba de Finala mare a Campionatului Judetean Juniori C Cluj, una in care s-au intalnit CFR – ul antrenat de Gheorghe Vasile si Alin Cazan si Ardealul.
Drama e una simpla!
Desi n-au avut pe banca de rezerve decat trei schimbari, din cauza eliminarilor, imbolnavirilor si accidentarilor, alb – visinii au dominat clar jocul, mai inaltii lor concitadini nereusind nimic in afara unui joc de forta, de foarte multe ori dur, chiar foarte dur.
Joc distrus de arbitri incompetenti sau corupti
Jocul a fost unul echilibrat pe ansamblu, insa CFR-ul merita raspicat victoria, baietii find infinit mai clari in constructie, indeosebi la jumatatea terenului.
Astfel, in min. 15 fundasul Cozea a respins de pe linia portii dupa ce Sebastian Petrus a driblat pana si portarul de la Ardealul.
15 minute mai tarziu acelasi Seba a sutat de la 20 de metri, portarul advers reusind cu greu sa scoata de la radacina barii.
In min 42, adica la 7 minute de la reluarea jocului, George Cazan, fiul antrenorului Alin Cazan a marcat dupa o centrare pe partea dreapta a lui Daniel Parv.
In minutul 50 acelasi Seba executa bine o lovitura libera de la 20 de metri, iar portarul lor scoate in extremis.
La terminarea timpului regulamentar de joc centralul a aratat 3 minute de prelungire, fara a explica prea bine de ce.
Astfel, ori pentru ca i-a stat ceasul, ori pentru ca a avut ceva interes sa nu se uite la el, in minutul 4 al prelungirilor – deci la 1 minut peste durata indicata chiar de el! – s-a facut 1 – 1.
Mai intai a fost o lovitura libera pe zona centrala, extrem de uosr data, a urmat o centrare in careu, o respingere, apoi o recentrare si un gol frumos, din foarfeca, al lui Rosca.
Insa, repetam, daca arbitrii ar fi fost „dresati” in prealabil sa arbitreze cinstit si sa se uite la timp la ceas… acum aveam alta poveste.
Din punctul meu de vedere, daca acum fac asa, la inceput de cariera, acesti fluierasi de toata jena e mai bine sa se opreasca, decat sa ajunga la inchisoare, ca alti „mentori” ai lor.
Sau poate ca acolo le este locul, ca sa invete cum se scurg EXACT secundele si minutele!
11 m si mama lor de…
Asadar, prin BUNAVOINTA – inconstienta sau stimulata – a arbitrilor care-au oficiat la acest joc am avut… lovituri de departajare!
Dupa „tragerea la sorti”, primii care-au picat sa execute au fost cei de la Ardealul.
Al lor a dat in bara, iar Seba al nostru a marcat, astfel scorul devenind 1 – 0 pentru alb – visinii.
In a doua serie de lovituri Draghici a inscris pentru Ardealul, in timp ce George Cazan a cedat presiunii momentului, el tragand plasat, insa portarul reusind sa apere.
A treia oara Cozma a inscris pentru Ardealul, la fel facand si Petrus Alexandru, fratele mai mic cu un an al lui Seba.
A patra serie a marcat desprinderea Ardealului, Cozia a inscris, in timp ce Norbert Csiki a ratat.
Codrea a inchis tabela, marcand, deci 4 – 2 pentru Ardealul, DAR numai dupa ce ARBITRII le-au facut CADOU aceasta sansa.
Repetam, nu stim daca din incompetenta sau coruptie, insa ne asteptam sa-i vedem curand arestati, ca si pe mentorii lor.
Pentru ca n-au dreptul sa distruga visele unor copii!
Daca-s prosti sau incompetenti si daca se stiau asa, se puteau recuza!
Era o varianta de care nu au uzat, deci ceea ce au facut e lucru asumat.
Pentru care vor trebui sa si plateasca!
Asa e normal!
Lotul CFR
In timp ce Ardealul a avut o banca de rezerrve plina, CFR – ul a stat mai subtire din cauza accidentarilorm eliminarilor si imbolnavirilor.
Mai mult, din retur n-a mai existat „varianta combinata” ci s-a jucat CURAT, 98` cu 98` si 99` cu 99`.
Astfel, in poarta a jucat la acest meci Cristian Rad, jucatori de camp fiind Moldovan Alin, Csiki Norbert, Liscan Marian, Ros Denis, Ster Adrian, Petrus Alexandru, Petrus Sebastian, Daniel Parv, Cazan George, Geller Kakasi.
Initial au stat pe banca de rezerve portarul Dorin Farcas, Hart Antonio, Plesan Antonios si Florin Petric.
In loc de morala
Indiferent de mizeria rbitrilor, copiii astia minunati TREBUIE sa tina capul sus.
EI au demonstrat ca sub indrumarea lui Gheorghe Vasile si a lui Alin cazan pot atinge performanta.
E un moment in care trebuie sa se imbarbateze reciproc si sa treaca peste mizeriile lumii.
Felicitari, baieti, felicitari!
Va multumim si va rugam sa ne „razbunati” la Faza Zonala.


                                                                            I.R.Rosiianu

3 comentarii:

  1. Arbitri sa fie nu numai arestati dar si executati pentru ca au numarat gresit secundele.Si nu numai atit,sa fie aratati cu degetul in fata Marii Adunari Nationale.Ca sa se invete minte!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Adica ce anume de la acest meci va face sa nu comentati fotbalul romanesc?

      Ștergere