miercuri, 28 ianuarie 2015

EXTREMELE SALARIILOR LA STAT


Soţia lui Klaus Iohannis câştigă de 14 ori mai puţin decât soţia consilierului preşedintelui. Ambele lucrează la stat.
Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, a avut anul trecut un venit lunar net de 2.187 de lei, aceasta fiind de 24 de ani profesoară de limba englează la Colegiul „Gheorghe Lazăr“ din Sibiu.
Iuliana Luiza Scutaru, soţia consilierului prezidenţial Adrian George Scutaru, a încasat anul trecut din funcţia pe care o deţine în cadrul Autorităţii de Supra­veghere Financiară (ASF) venituri salariale lunare de 30.425 de lei pe lună. Ziarul Financiar a făcut acest calcul analizând veniturile soţiilor demnitarilor menţionate în declaraţiile de avere ale preşedintelui Klaus Iohannis şi ale consilierului său Adrian George Scutaru, publicate recent pe site-ul Adminis­traţiei prezidenţiale.
Anomaliile salarizării din sistemul bugetar continuă la câţiva ani de când, teoretic, funcţionează o lege a salarizării menită să aducă echitate în sistem.
„Într-un sistem de salarizare trebuie plecat de la nivel strategic pe verticală, iar Guvernul trebuie să îşi prioritizeze obiectivele pentru o anumită perioadă. În acest context, se pare că ASF este o instituţie mult mai importantă pentru Guvern decât este o şcoală sau un liceu“, a explicat Sorin Roibu, managing partner al firmei de consultanţă în HR şi executive search Arthur Hunt.

                                                                   Adelina Mihai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu