marți, 22 noiembrie 2016

REGULAMENTUL CONCURSULUI INTERJUDEȚEAN DE ARTE ÎN CONTEXT CREȘTIN-PATRIOTIC

REGULAMENT ŞI INVITAŢIE

CONCURS INTERJUDEȚEAN DE ARTE ÎN CONTEXT CREȘTIN-PATRIOTIC
derulat în cadrul
PROIECTULUI COMUNITAR EDUCAȚIONAL INTERJUDEȚEAN
„LĂSAŢI COPIII SĂ VINĂ LA MINE!”

BAIA MARE 2017
EDIŢIA II







                                                                   INVITAȚIE


Către,
unitățile școlare preuniversitare de stat și particulare, inclusiv palate și cluburi ale copiilor


         Școala Gimnazială nr. 18 Baia Mare are deosebita plăcere de a vă invite sa participați la

Concursul interjudețean de arte în context creștin-patriotic
derulat în cadrul proiectului comunitar educațional interjudețean
„LĂSAŢI COPIII SĂ VINĂ LA MINE!” 
Concursul se desfășoară indirect, prin corespondență, în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017.

 Condiţii de participare

Concursul se adresează copiilor și cadrelor didactice din palate și cluburi ale copiilor, precum și din unități școlare preuniversitare de stat și particulare. Cadrele didactice pot participa cu maxim o lucrare personală/secțiune; lucrările vor fi jurizate separat de cele ale copiilor.
Concursul se desfășoară pe domenii și secțiuni, pe categorii de vârstă: cls. IV – VI, cls. VII – VIII, cls. IX – XII. Un cadru didactic coordonator poate participa cu maxim 2 lucrări pentru fiecare secțiune, respectiv tematică. Lucrările vor fi elaborate exclusiv individual.
Se vor acorda premii: I, II și III pentru fiecare secțiune și categorie de vârstă, precum și diplome de participare pentru cadrele didactice înscrise.
Fișele de înscriere (scanate) și lucrările se vor trimite până cel târziu în 9 ianuarie 2017, în format electronic (doc, respectiv jpg) pe adresa de email: sanda_muresan1959@yahoo.com. Diplomele se vor expedia poștal pe adresa de corespondență furnizată în fișa de înscriere până cel târziu în data 31 martie 2017.
Participanții își asumă responsabilitatea pentru originalitatea conținutului lucrărilor. Se vor puncta: încadrarea în tematică, originalitatea și creativitatea. Lucrările care nu respectă tematica indicată vor fi descalificate. Neconcordanța dintre datele din fișa de înscriere și cele de pe lucrare conduce la descalificare.
Juriul va fi format din: cadre didatice (de specialitate limbă și literatură română, arte plastice) și teologi. Nu se acceptă contestații.
Festivitatea de premiere va avea loc în data de 26 ianuarie 2017, la Biblioteca Județeană Petre Dulfu Baia Mare, ocazie cu care lucrările premiate vor fi prezentate publicului.
                           Nu se percepe taxă de participare.
Domenii și secțiuni

 A. Domeniul creație literară se desfășoară pe 3 secțiuni: poezie, povestire cu tâlc, reportaj.
Condiții de redactare: la 2 rânduri de marginea superioară se scrie titlul (Times New Roman, font 16, majuscule, bold, subliniat), sub titlu se scriu: autorul (copilul), clasa, prof. coordonator, școala de proveniență, după alte 2 rânduri începe textul lucrării. Paginația se va realiza astfel: margini de 2 cm, Times New Roman, font 12, se vor folosi diacriticile.
1. Secțiunea poezie: poeziile se vor încadra în una din cele 3 tematici, adică:
1.1 - poezie patriotică;
1.2 - poezie creștin ortodoxă;
1.3 - poezie despre natură.
Poeziile vor avea minim 4 și maxim 8 strofe (adică 16, repectiv 32 de versuri)
       2. Secțiunea povestire: povestirile se vor încadra în una din cele 3 tematici, adică:
2.1 - povestire patriotică;
2.2 - povestire cu tâlc creștin ortodoxă;
2.3 - povestire despre om și natură.
Povestirile vor avea maxim 2 pagini.
       3. Secțiunea reportaj: se va încadra în tematica O faptă bună!. Reportajul va avea maxim 2 pagini.

B. Domeniul artă plastică se desfășoară pe 3 tematici:.
1 - desen patriotic Voievozi români;
2 - desen creștin Hristos în suflet de copil;
3 - desen despre om și natură S.O.S. natura!
Desenele se vor realiza în format electronic cu aplicația Paint. În colțul din dreapta jos se va realiza eticheta care va cuprinde: titlul, autorul (copilul), clasa, prof. coordonator, școala de proveniență.

       C. Domeniul voluntariat se adresează cadrelor didactice. Scopul acestui domeniu este de a promova activitățile proiectului Lăsați copiii să vină la mine! în comunitatea locală și/sau județeană.
Pentru a participa la acest domeniu, cadrele didactice vor organiza și desfășura activități (minim 2) cu copii în parteneriat cu diferite instituții sau asociații (ex. parohii, ONG-uri, centre de plasament, centre de zi pentru persoane cu nevoi speciale, penitenciare, cămine de bătrâni, agenți economici).
Activitățile pot consta, fără a se limita, în: seară literară, cenaclu literar, expoziție de artă plastică, mic spectacol, întâlnire cu o personalitate din domeniile: cultural-artistic, religios, servicii publice (preot, pictor, ziarist, scriitor, inginer silvici, experți în ecologie, ofițeri ISU, etc).
Participarea la domeniul voluntariat este condiționată de participarea la unul dintre domeniile de mai sus. Pentru a participa la acest domeniu este necesară completarea Contractului de voluntariat emis de Centrul de voluntariat al Palatului Copiilor Baia Mare, partener în proiect, până cel târziu în data de 12 decembrie 2016, contractul scanat va fi trimis pe adresa de email: claudia_craciun2004@yahoo.com. Ulterior fiecare voluntar va primi pe email o Fișă de activitate a voluntarului în care va marca activitățile desfășurate și va aloca numărul de ore astfel încât totalul să fie de maxim 20 de ore.
Derularea activităților se va dovedi cu cel puțin 5 poze de la fiecare activitate, poze care vor fi trimise pe adresa de email sanda_muresan1959@yahoo.com până cel târziu în 9 ianuarie 2017, odată cu celelalte lucrări.
Fiecare voluntar va primi adeverință de voluntariat.

Comunicarea se va realiza prin email pe adresa sanda_muresan1959@yahoo.com. Informaţii suplimentare se pot obţine de la coordonatorii de proiect: prof. Sanda Mureşan 0744-758836.


NR. …… / …………………….

FIȘĂ DE ÎNSCRIERE
la  Concursului interjudețean de arte în context creștin-patriotic
„LĂSAŢI COPIII SĂ VINĂ LA MINE!”

Nume și prenume cadru didatic coordonator: …………………………………………………………..………………
Unitatea școlară: ……………………………………………………………………………………………………………………….
Adresă de email: ……………………………………………………………………
Telefon: …………………………………………………………………………………
Adresă poștală de corespondență (adresa pe care doriți să primiți diplomele): localitate …………………………..…………., str. ………………………………………………………., nr. …………………………………, cod poștal ……………………………………………., județul ……………………………………………….
NR. CRT.
NUME ȘI PRENUME COPIL
CLASA
DOMENIUL/ SECȚIUNEA
TITLUL LUCRĂRII


























Director,                                                                          Prof. coord.
………………………..                                                …………………………






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu