joi, 22 iunie 2017

Reţetă de sezon - Mâncare de dovlecei cu smântână de vacă. Poftă mare!



Îţi trebuie:
1-2 dovlecei mai tineri
1 lingură de ulei
3-4 roşii proaspete
200 ml smântână
1 ceapă verde
1 legătură pătrunjel verde sau mărar
sare românească (după gust)
piper
2 linguri de faină.
Pregăteşti aşa:
Speli şi cureţi ceapa şi dovleceii, apoi toci ceapa şi opăreşti roşiile.
Într-o cratiţă pui o lingură de ulei şi căleşti ceapa, după aceea adaugi roşiile curăţate de coajă şi tăiate bucatele şi laşi să fiarbă la foc domol.
Între timp, dai dovleceii prin răzătoare sau îi tai ca pe cartofii pai.
După ce i-ai răzuit, îi adaugi peste sosul format din ceapă şi roşii, pui capacul şi laşi să fiarbă aproximativ 15 minute.
Când dovleceii s-au înmuiat, pui smântâna amestecată cu cele 2 linguri de faină, potriveşti gustul cu sare şi piper şi mai laşi să fiarbă două-trei  minute.
Când este gata presari pătrunjelul ori  mărarul tăiat fin. Puţină dragoste nu strică pentru bucătăria românească sau ...soţ!
                                                             

                                                                             I.C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu