Îţi trebuie:
1-2 dovlecei mai tineri
1 lingură de ulei
3-4 roşii proaspete
200 ml smântână
1 ceapă verde
1 legătură pătrunjel verde
sau mărar
sare românească (după gust)
piper
2 linguri de faină.
Pregăteşti aşa:
Speli şi cureţi ceapa şi
dovleceii, apoi toci ceapa şi opăreşti roşiile.
Într-o cratiţă pui o lingură
de ulei şi căleşti ceapa, după aceea adaugi roşiile curăţate de coajă şi tăiate
bucatele şi laşi să fiarbă la foc domol.
Între timp, dai dovleceii
prin răzătoare sau îi tai ca pe cartofii pai.
După ce i-ai răzuit, îi
adaugi peste sosul format din ceapă şi roşii, pui capacul şi laşi să fiarbă
aproximativ 15 minute.
Când dovleceii s-au înmuiat,
pui smântâna amestecată cu cele 2 linguri de faină, potriveşti gustul cu sare
şi piper şi mai laşi să fiarbă două-trei
minute.
Când este gata presari
pătrunjelul ori mărarul tăiat fin. Puţină dragoste nu strică pentru bucătăria românească sau ...soţ!
I.C.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu