sâmbătă, 30 septembrie 2023

Elisabeta Lipă a mai luat o federație în colimator: „33 de persoane sunt la CM ca turiști! Voi face o analiză amănunțită”


„33 de persoane sunt la CM ca turiști! Voi face o analiză amănunțită”, a anunțat Elisabeta Lipă, șefa sportului românesc.

Ar fi pentru a treia oară la rând când echipa feminină (triplă campioană olimpică, în 1984, 2000 și 2004) și cea masculină nu participă la competiția supremă a sportului.

Primele 9 naționale clasate la Campionatul Mondial de la Anvers, care va avea loc între 30 septembrie și 8 octombrie, obţin biletele pentru JO 2024, de la Paris.

Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a recunoscut că echipa masculină nu se poate gândi la calificare, ci doar să trimită 2-3 sportivi la individual. Însă Elisabeta Lipă, șefa Agenției Naționale pentru Sport, anticipează ceva mult mai grav.

„Nu o să mă refer la bugete pentru că nu eu le-am împărțit și nu știu ce și-au asumat cei de la Federația Română de gimnastică.

Dar eu știu că am semnat autorizarea. Fiecare federație înainte de a pleca la o competiție majoră cere autorizație de deplasare. FR de Gimnastică a plecat (n.r. – la Antwerp) cu 33 de persoane.

Ce știu la ora actuală este că sunt multe persoane plecate acolo ca turiști. Și din sportivi nu vor participa pentru că sunt accidentați. Trebuie să avem puțină răbdare. Mult a fost, puțin a rămas.

Încă o săptămână nu se întâmplă absolut nimic. Dar voi face o analiză foarte amănunțită în ceea ce privește FR de gimnastică.

O dramă e situația situația în care a ajuns gimnastica românească. Dramă este că finanțările sunt foarte mari, federația primește bani din 3 surse diferite: ANS, COSR și Fundația Casa Campionilor. Iar rezultatele nu sunt pe măsura cheltuielilor”, a declarat Elisabeta Lipă.

AUTOR: GIGI GRIGORESCU



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu