joi, 27 septembrie 2012

Campanie împotriva violenţei în licee

În perioada noiembrie 2012 – martie 2013, Poliţia Română va derula o campanie ce are ca scop reducerea riscului de implicare a elevilor de liceu în acte de violenţă, anunță IGPR.
Campania are ca țintă aproximativ 20.000 de tineri români, cu vârsta între 15 și 17 ani, elevi în clasele IX-XI. „Nu lăsa violenţa să te transforme într-un infractor!” este principalul îndem adresat de oamenii legii liceenilor români, care sunt încurajați să participe la cât mai multe tipuri de activități pe parcursul campaniei.
În câte un liceu din fiecare judeţ, respectiv din fiecare sector al Capitalei, vor fi organizat sesiuni de informare cu privire la consecinţele actelor de violenţă şi la modalităţile de prevenire a acestora. În același timp, elevii se vor putea implica în activităţi de prevenire a violenţei. Polițiștii vor organiza și câteva întâlniri cu elevii, în cadrul cărora va fi vizionat un film educativ ce prezintă cazurile unor tineri aflaţi în Penitenciarul pentru minori din Craiova şi în Penitenciarul pentru femei Târgşor. Pe baza acestuia vor fi ținute dezbateri despre consecinţele juridice şi sociale ale comportamentelor antisociale.
La avizierul fiecărei şcoli participante vor fi expuse materiale care promovează comportamente non-violente, iar în curțile liceelor se vor distribui pliante cu recomandări preventive. Spre finalul porgramului, se va organiza concursul ”Eseul meu antiviolenţă!”, în urma căruia va fi premiat, multiplicat și înrămat cel mai bun eseu care promovează folosirea mijloacelor non-violente de comunicare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu