luni, 26 februarie 2018

Comunicat de presă

ROMÂNIA
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSTITUŢIA PREFECTULUI - JUDEŢUL MARAMUREŞ
                                                                                   
                                                                                               
26 februarie 2018
Persoană de contact: Dan Bucă,
purtător de cuvânt
Tel.: 0755-112726



Circulație rutieră în condiții de iarnă, ger în Maramureș!

Vremea a fost deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața. Cerul a fost  variabil, mai mult senin noaptea. Vântul a suflat slab, la moderat. Temperaturile maxime, în cursul zilei au avut valori cuprinse între -3 grade Celsius (Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag  și Sighetu Marmației) și -1 grad Celsius ( Baia Mare). La această oră, valorile temperaturii aerului indică -16 grade Celsius la Ocna Șugatag și Petrova, -15 grade Celsius la Târgu Lăpuș, -14 grade Celsius la Sighetu Marmației, -12 grade Celsius la Borșa și Vișeu de Sus și -10 grade Celsius în Baia Mare. Indicele de răcire a coborât, în această dimineață sub valoarea de -32 grade Celsius la stația meteorologică Iezer. Rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă. Pe sectoarele de drumuri naționale se circulă în condiții de iarnă. Vizibilitatea este bună în trafic, cerul este senin pe toate sectoarele de drumuri naționale. Carosabilul este curat și uscat pe sectoarele de rumuri naționale. În Pasul Prislop, carosabilul este parțial umed (între km 160 și km 180). iar vântul prezintă intensificări temporare de până la 30 km/h. S-a intervenit cu 11 utilaje și s-au împrăștiat trei tone de material antiderapant pentru prevenirea și combaterea poleiului. Stratul de zăpadă măsura 62 cm la Vf. Iezer, 24 cm la Băiuț și Cavnic, 12 cm la Săcel, 10 cm în Poiana Borșa, 7 cm la Târgu Lăpuș, 6 cm la Ocna Șugatag.
Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost variabile.  Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apă din județ. Gheața este prezentă pe malurile râurilor Tisa, Vișeu, Cisla, Vaser, Ruscova, Iza, Botiza, Mara, Cosău, Bârsău, Lăpuș, Cavnic, Săsar, Firiza și Suciu. Temperaturile scăzute au favorizat formarea unui pod de gheață cu ochiuri pe râul Nistru. Curg sloiuri de gheață pe cursurile râurilor Tisa, Cavnic, Mara, Iza, Vișeu și Suciu. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în conformitate cu regulamentul de exploatare, în condiții de siguranță.
Pentru astăzi, prognoza meteorologică prevede că vremea se va menține deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi temporar noros. Izolat spre sfârșitul intervalului va ninge. Izolat în zona montană va ninge slab. Vântul va sufla slab, cu intensificări izolate de până la 40-45 km/h. Pe crestele montane, vântul va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între -8 grade Celsius și -3 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse între -12 grade Celsius și -9 grade Celsius.
Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.
        
         


Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu