marți, 27 februarie 2018

Dafinul te scapă de viroză


Când se vorbește despre foile de dafin, fiecare dintre noi se gândește la cunoscutul condiment. Dafinul are însă proprietăți terapeutice deosebite, fiind totodată antiseptic, antifungic și stimulator. Frunzele de dafin se pot folosi sub formă de infuzie și de ulei, remedii care tratează virozele respiratorii, reumatismul, dar și afecțiunile digestive, nevrozele și depresiile.
Cu secole în urmă, dafinul era un remediu pentru afecțiunile foarte grave. Pe vremea lui Hipocrate, frunzele și semințele de dafin erau folosite ca cel mai bun remediu în vremea epidemiilor de holeră și malarie, datorită efectelor sale antimicrobiene și antiseptice. Suferinzii de acele bolie erau badijonați cu ulei de dafin și li se oferea să bea infuzie din frunze de dafin.
Cercetătorii europeni care au studiat efectele terapiei cu frunze de dafin au constatat că acestea sunt benefice în cazul insomniilor, dar și pentru virozele respiratorii. Mai mult, infuzia cu aceste frunze normalizează și nivelul zahărului din sânge.
Pentru diabetici se recomadă cura cu infuzie timp de 10 zile. Dacă glicemia nu scade suficient, se face o pauză de 2 zile, apoi tratamentul se mai prelungește încă 10 zile.
NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu