joi, 19 mai 2022

Mireşu Mare – Buletin informativ, aprilie 2022

 


Am intrat în posesia  acestui număr (12 pagini color) din aprilie 2022 al Buletinului informativ MIREŞU MARE. Pe prima pagină apare titlul „APELE TERMALE – Comoara din adâncurile comunei Mireşu Mare” şi editorialul „Prefer să las faptele să vorbească” semnat de edilul Ioan Mătieş din care spicuim: „Consider că este de datoria mea să vă informez periodic asupra activităţii administraţiei locale din Mireşu Mare, asupra investiţiilor realizate, asupra proiectelor în derulare, a celor depuse spre finanţare sau aflate în pregătire. Iar când se lansează în mod constant informaţii false – să le corectez, prezentând dovezi, nu presupuneri. De câţiva ani, Primăria Mireşu Mare este ţinta acuzelor şi atacurilor unor grupuri de presiune pentru care diversiunea, neadevărul, manipularea şi calomnia reprezintă instrumentele de lucru. Numai că astfel de grupuri nu realizează că, atacând primarul, atacă de fapt şi comuna. (...) Trăim vremuri grele şi suntem nevoiţi să ne adaptăm din mers la toate, să ne calibrăm viaţa, activitatea, comunicarea şi relaţionarea la noile realităţi. De doi ani încoace am învăţat să convieţuim cu pandemia, iar acum şi cu războiul aflat atât de aproape de noi. Însă, aceste noi situaţii nu trebuie să însemne nicidecum renunţare, nici blazare, nici aşteptare a unor soluţii din exterior. Ci, înseamnă adaptare şi idei pe măsura noilor provocări. Şi eforturi multiplicate pentru binele comunei noastre, a cărei dezvoltare doar împreună o putem face”.

Pe paginile 2-5 este prezentat „RAPORTUL primarului privind starea comunei Mireşu Mare, în 2021”; paginile 6-7 sunt dedicate „...Bugetului comunei Mireşu Mare pe anul 2022” (un obiectiv important fiind construirea unei şcolii noi la Lucăceşti); paginile 8-9 fac referire la „Noua Lege a cadastrului” unde ing. Ioan Mătieş şi-a adus un aport însemnat, despre „Centru de legume-fructe în comuna Mireşu Mare”, despre „Apele termale” şi colaborarea cu Consiliul Judeţean Maramureş, Grupul de Politici Energetice şi OMV Petrom privind construirea de centrale termoelectrice pe arealul nostru, articolul „Luptând pentru sprijinirea fermierilor”; pagina 10 numită „Legalitate”  are un mozaic de articole din care reiese faptul că „Nu s-au constatat abateri de la legalitate” făcându-se vorbire de aducţiunea de gaz în Tulghieş, reabilitarea Şcolii Gimnaziale Mireşu Mare, Modul de ocupare a postului de administrator public, despre cariera de piatră Iadăra; pagina 11 este dedicată divertismentului: o integramă, o fabulă (Tabula Rasa), reţete de post; în fine, pe ultima pagină se dau explicaţii despre ce înseamnă „Recensământul populaţiei mirişene, ce beneficii pecuniare poate aduce comunei cetăţenilor care sunt îndemnaţi să se autorecenzeze.

Ce surprinde neplăcut este faptul că editorul acestui număr este trecut la modul general...Primăria Mireşu Mare şi nu apare o casetă redacţională, aşa cum se procedează peste tot în lume, nu ni se spune  cine s-a ocupat de acest număr reuşit (mă refer la transparenţa informaţiilor), în câte exemplare s-a tipărit şi modalitatea de a intra în posesia lui! Şi încă ceva, poate era necesară (eu cred că da!) şi o pagină de cultură ori o pagină cu promovarea elevilor mirişeni cu rezultate meritorii la concursurile naţionale şi judeţene. Oricum este un pas înainte prin tipărirea unui „ziar” al Mireşului Mare şi locuitorilor lui!

                                                                                             Gelu Dragoş

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu