joi, 19 mai 2022

Rolul Maicii Domnului în misiunea Bisericii” relevat în cadrul Zilelor de Spiritualitate Mariană la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca

 


Surorile Congregației Maicii Domnului (CMD) invită credincioșii cinstitori ai Preasfintei Fecioare Maria, în perioada 20-22 mai 2022, la cea de-a 14-a ediție a Zilelor de Spiritualitate Mariană la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca (str. Romul Ladea, nr. 6), locaș mănăstiresc declarat – în 2021, la aniversarea Anului Centenar al CMD -, Sanctuar Arhiepiscopal Major.

Programul va fi binecuvântat prin participarea a doi Ierarhi greco-catolici: Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla, și Preasfinția Sa Cristian, Episcop Auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș. Păstrând specificul frumoasei manifestări a lunii mai, de la început gândită ca îmbinare armonioasă de conferințe, oficii de rugăciune și momente muzicale dedicate Maicii Domnului, surorile aduc în atenție tema aleasă pentru acest an: „Rolul Maicii Domnului în misiunea Bisericii”.

Vineri 20 mai 2022, de la ora 17.00, Preasfințitul Cristian, invitatul special de la Blaj, va deschide, prin cea dintâi conferință, actuala ediție a Zilelor de Spiritualitate Mariană. Va urma, cu participarea surorilor CMD și a Pr. Cristian David, rector al Sanctuarului Arhiepiscopal Major, rugăciunea Acatistul Maicii Domnului.

Sâmbătă, 21 mai 2022, zi în care calendarul liturgic bizantin notează Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, de la ora 10.00, la Mănăstirea Maicii Domnului va fi celebrată Sfânta Liturghie arhierească. În continuare, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla va prezenta cea de-a doua conferință de împărtășire a luminii și bucuriei Maicii Domnului.

Programul zilei a II-a se va încheia cu o nouă sărbătoare a credinței: Seara de muzică clasică și rugăciune: „Maria, Icoana Bisericii și Maica Îndurării”. De la ora 17.00, în capelă va fi oficiată Slujba Vecerniei, iar apoi, de la ora 19.00, este programat un mini-concert în cadrul căruia profesioniști ai muzicii clasice: Constantin Andrei (chitară), Adrian Cioban (oboi), Lucian Furda (vioară) și Cristina Mureșan (pian), se vor uni cetelor îngerești, aducând imnuri de laudă Preasfintei Fecioare Maria.

Duminică, 22 mai 2022, de la ora 10.00, este programată Sfânta Liturghie, urmând ca itinerariul Zilelor de Spiritualitate Mariană să se încheie prin conferința ținută de pr. Cristian Langa, preot din cadrul Curiei eparhiale, formator și profesor la Seminarul „Sf. Ioan Evanghelistul” din Cluj-Napoca. Surorile CMD adresează tuturor credincioșilor, cu deschidere și căldură sufletească, invitația de a se reuni, în cele trei zile, „în acest loc binecuvântat de Dumnezeu și ocrotit de Preasfânta Fecioară Maria, pentru a-i cunoaște mai bine vredniciile de Mamă și pentru a încredința mijlocirii Ei cererile, necazurile și dorurile noastre”.

În luna mai, luna florilor, în Biserica Catolică lună a Preasfintei Fecioare Maria, programul propus de surorile CMD reprezintă, an de an, ocazie deosebită a contemplării Maicii lui Dumnezeu, a celei „binecuvântată între femei”, „mai onorată decât heruvimii și mai mărită fără de asemănare decât serafimii” și, mai ales ocazie de a descoperi, în viața Bisericii și a fiecărui om, prezența concretă a Mariei, ca Regină și Mamă ocrotitoare, sfătuitoare și mijlocitoare la Dumnezeu.

Sursa: NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu