marți, 23 octombrie 2012

Comunicat Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord

INFORMARE DE PRESĂ



Anul Îmbătrânirii Active şi Solidarităţii între Generaţii:
European Seniorforce Day: exploatarea potenţialului voluntarilor vârstnici

Numărul persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani este într-o rapidă creştere în Europa, dar şi în întreaga lume. Există atâtea probleme care trebuie abordate în cadrul societăţii noastre iar generaţiile mai în vârstă au talent şi o mare experienţă. Întrebarea-cheie este cum s-ar putea mobiliza această forţă formidabilă în beneficiul cetăţenilor de toate vârstele? Ideea care stă la baza Zilei europene a implicării persoanelor vârstnice este de a găsi răspunsuri la această întrebare.
În fiecare an, la 1 octombrie, ţările din întreaga lume sărbătoresc Ziua internaţională a persoanelor vârstnice. În 2012, în contextul Anului european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii, autorităţile publice şi organizaţiile de voluntariat din întreaga Europă au fost invitate să dedice o zi - fie 1 octombrie, fie orice altă zi din octombrie - pentru a găsi noi modalităţi de a implica voluntarii vârstnici şi pentru a valorifica la maximum contribuţia acestora.
Există o sferă îndeajuns de largă pentru diferitele evenimente şi activităţi propuse: târguri de voluntariat, zile de acţiune comunitară (de exemplu, pentru a înfrumuseţa un spaţiu public), tineri voluntari care îi invită pe cei vârstnici să li se alăture în activităţile lor („adu un prieten”) etc.
Puteţi contribui şi voi cu idei! Faceţi publice activităţile dumneavoastră alături de vârstnici, la agenţia de comunicare responsabilă cu Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii 2012. Iniţiativele vor fi publicate pe site-ul oficial.
Trimiteţi un e-mail cu o scurtă descriere a activităţii planificate de dumneavoastră la adresa euseniorforceday@paueducation.com . Descrierea ar trebui să includă:
·                                 Cine: organizaţiile care susţin iniţiativa
·                                 Ce: o scurtă descriere a activităţii propuse
·                                 Unde: ţara şi localitatea sau comunitatea în care va avea loc activitatea
·                                 Când: data planificată din octombrie 2012
·                                 Site-ul web al iniţiativei sau al principalei organizaţii care o susţine
·                                 Persoana de contact
·                                 Adresa de e-mail
Dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii, puteţi scrie la adresa euseniorforceday@paueducation.com.


(sursa: europa.ec)


Contact:
Lia Valendorfean, coordonator
Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord
tel: +40-264-599544, fax: +40-264-439222

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu