miercuri, 31 octombrie 2012

Haos! Clasa a IX-a rămâne la liceu


În loc să le facă viaţa mai uşoară copiilor, aşa-zisa reformă din învăţământul românesc capătă, noi forme, care nu fac altceva decât să chinuie copiii. De la an la an, iniţiativele legislative ale politicienilor folosesc drept cobai elevii!
După ce a fost nevoie de ani buni ca actuala Lege a educaţiei să intre în vigoare şi abia în 2011 a fost definitivată, aceasta urmează să fie din nou schimbată! Cea mai controversată dintre prevederile ei a fost, fără doar şi poate, cea adusă de ex-ministrul Daniel Funeriu, cu privire la introducerea clasei a IX-a în ciclul gimnazial. De atunci însă, şeful de la Educaţie a fost înlocuit, iar actualul ministru, Ecaterina Andronescu, are propriile idei. Ea a declarat, weekendul trecut, că doreşte menţinerea clasei a IX-a la liceu, şi că intenţionează să legalizeze cât mai rapid această... modificare a schimbării! “Acest lucru (introducerea clasei a IX-a la gimnaziu) ar fi pur şi simplu o abandonare a calităţii sistemului naţional de învăţământ. Vom corecta Legea educaţiei”, a afirmat hotărâtă doamna ministru. Potrivit actului legislativ din 2011, elevii care au intrat în clasa a V-a în acest an şcolar ar trebui să stea în gimnaziu cinci ani, inclusiv în clasa a IX-a. Măsura ar fi trebuit să se aplice din 2015, dar situaţia rămâne incertă în cazul în care ministrul Andronescu îşi va duce la îndeplinire ideea, aşa cum “ameninţă”.
Nu se ştie cum se va da Bac-ul!
O altă nebuloasă în existenţa elevilor este cea legată de introducerea bacalaureatului profesional, de asemenea, dorită de şefa de la Educaţie. Deşi au început şcoala de mai multe săptămâni, elevii din clasele a XII-a încă nu ştiu dacă examenul de la finalul liceului se va da diferenţiat sau, ca şi până acum, la fel pentru toţi liceenii, indiferent de gradul de pregătire.
Sursa: Libertatea.ro

                                                                                  Mihaela Barbu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu