joi, 7 noiembrie 2013

Jurnalistii interesati de interculturalitate si migratie se pot inscrie la un curs online tematic

Jurnalistii interesati de interculturalitate si migratie se pot inscrie pana pe 10 noiembrie la un curs online ce abordeaza aceste teme, informeaza un comunicat remis Agerpres. Cursul are o durata de doua luni, noiembrie-decembrie, si este online, in limba romana, pe platforma educationala accesibila din site-ul www.migrant.ro. Presupune aproximativ 24 de ore de lucru, ce pot fi repartizate de participanti conform propriei disponibilitati.
Obiectivele cursului sunt intelegerea diversitatii, a provocarilor si oportunitatilor ei, cu accent pe cunoasterea nuantata a fenomenului migratiei si a implicatiilor acestuia pentru societate, in Romania si la nivel european, si oferirea de instrumente si resurse pentru deconstructia stereotipurilor si reflectarea corecta a grupurilor minoritare in mass-media.
Sunt vizati jurnalistii ce activeaza la o institutie media sau ca freelancer interesati de domeniul migratiei si care doresc sa se specializeze in relatari pe teme de diversitate culturala, migratie, integrarea migrantilor si minoritatilor in comunitate, interculturalitate.
Participantii la curs vor realiza, pana cel tarziu in 15 iunie 2014, cel putin patru articole referitoare la migrantii din Romania, aplicand principiile invatate la curs. Participantii la curs au oportunitatea de a participa timp de doua zile la conferinta nationala privind integrarea imigrantilor, Bucuresti, mai-iunie 2014 (costuri de transport, cazare si masa acoperite). De asemenea, acestia au ocazia de a participa la seminarii locale pentru integrarea migrantilor alaturi de reprezentati ai comunitatilor de migranti, autoritati publice si membri ai societatii civile; seminariile locale au loc in localitatile Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Timisoara si Bucuresti.
Cursul este realizat in cadrul proiectului Migrant in Romania interculturala, gestionat de Institutul Intercultural Timisoara, in parteneriat cu Asociatia ADIS Bucuresti, Centrul pentru Resurse Civice Constanta si Liga pentru Apararea Drepturilor Omului filiala Cluj.  Este finantat prin programul general "Solidaritatea si gestionarea fluxurilor migratorii", administrat de Inspectoratul General pentru Imigrari / Directia Schengen a Ministerului Afacerilor Interne, in calitate de Autoritate Contractanta. Obiectivul general al proiectului este crearea unui mediu intercultural adecvat pentru facilitarea integrarii strainilor in Romania si pentru intarirea coeziunii sociale, prin mentinerea unor mecanisme de consultare a comunitatilor de straini create prin programele anterioare.
Activitatile se desfasoara in localitatile: Timisoara, Iasi, Constanta, Cluj-Napoca si Bucuresti, avand ca grup tinta persoanele din afara Uniunii Europene, cu drept de sedere in Romania.


                                                                                                   GDL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu