duminică, 28 octombrie 2018

Marius Copil pierde în faţa lui Roger Federer, după o prestaţie mai mult decât onorabilă

Roger Federer l-a invins pe Marius Copil in marea finala ATP de la Basel, Elvetia, orasul natal al marelui campion cu 20 de trofee de Mare Slem in palmares, dupa un ultim act in care romanul a avut o prestatie mai mult decat multumitoare.
Scorul a fost 7-6, 6-4, dupa o ora si 36 de minute de joc.
Copil a avut o prestatie mai mult decat onorabila si de calitate in fata marelui campion elvetian, care in primul set a trebuit sa se intrebuinteze serios si sa intoarca de la un break avans soarta primei manse, de la 1-3 mai exact, pentru a castigat setul 1 la tiebreak.
A fost 7-6, un tiebreak castigat la cinci, dupa 48 de minute, in care Marius Copil a servit foarte bine, i-a pus deseori probleme jucatorului gazda, care mai ales la 1-3 isi punea serioase intrebari.
Diferenta s-a facut la cateva mici detalii, iar experienta marelui jucator cu 20 de trofee de Mare Slem in palmares si-a spus cuvantul, 1-0 la seturi, in mare parte meritat.
Si setul 2 a inceput sub bune auspicii pentru roman, chiar mult mai bune am spune comparativ cu mansa intai, avand in vedere ca dupa cateva minute era deja 3-0 pentru aradean, fiind pentru prima data cand românul avea un avans de 3 game-uri pe tabela, de la inceputul partidei.
S-a ajuns la 4-1 pentru Marius, care parea in controlul jocului, dar Federer si-a marit brusc nivelul, l-a sufocat pe roman cu loviturile de rever de pe fundul terenului, a stiut cum sa atace si cand sa apese pe acceleratie si l-a egalat la fel de repede pe Copil.
Iar de la 4-4 s-a facut apoi si 5-4, dupa un game foarte tensionat, in care amandoi jucatorii pareau decisi sa isi foloseasca toate challenge-urile avute prin sistemul hawk-eye, de fiecare data helvetul avand castig de cauza.
S-a terminat partida 7-6, 6-4, iar Marius Copil pierde a doua finala ATP din cariera sa, dupa cea de la Sofia. Federer bifeaza al 8-lea trofeu aici la Basel, la el acasa, unde mai are si alte 5 finale pierdute.
Reamintim faptul ca a fost prima intalnire directa intre cei doi, iar de luni incolo Copil va urca pe cel mai bun loc al carierei in clasament, 60, o urcare de 33 de locuri, plus un bonus financiar de 209.715 de euro.

                                                                             ZIARE.COM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu