duminică, 28 octombrie 2018

Pamflet

În Berlin , Mohammad stă ghemuit pe vine și scuipă pe o gaură dintre dinți. Dintr-o dată apare o zână și spune:   
- Sunt zâna social-liberal socialistă! Am venit la tine, ca să-ți îndeplinesc trei dorințe! 
- Uite, ce dinți am în gură! Vreau să-i am pe toți și reparați!
Nici n-a terminat bine Mohammad să rostească aceste cuvinte, că imediat a fost promulgată legea privind tratamentul şi implanturi gratuite pentru străinii asistați social, și gura lui a început să strălucească asemeni zânei Albă ca Zăpada ,cu un zâmbet ca de Hollywood.
- Mi-e dor cele cinci neveste
și cei cincisprezece copii, precum și de părinți, frați și surori, și încă de părinții, frații și surorile soțiilor mele! Vreau ca noi toți să locuim într-o vilă de lux și să avem o mulțime de bani! Nu a terminat bine, că Mohammad s-a pomenit într-o vilă impunătoare şi spatioasă! Pe masă era textul legii cu privire la reîntregirea familiei pentru străinii asistați social și multe chitanțe bancare cu informații despre beneficiile primite. Casa era complet mobilată și utilată cu aparatura electrică necesară, în conformitate cu Legea privind ajutorul pentru achiziționarea de mobilier și aparate de uz casnic, acordat străinilor asistați social. Fericit, Mohammad aproape nu știe ce să mai ceară zânei la ultima dorință. Și a rugat-o: 
- Vreau să fiu tratat ca un german adevărat şi să mă cheme Schulz.
Înainte de a termina de spus, toate au dispărut, iar el însu
și s-a pomenit iar ghemuit și scuipând pe jos, printre dinții găuriți.
- Ce s-a întâmplat? - a întrebat-o el pe zână.
- Nu vă este ru
șine, domnule Schulz  să cerșiți de la stat?!  Trebuie să vă purtați singuri de grijă!  Mergeți și căutați-vă un loc de muncă! Urgent!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu