duminică, 28 octombrie 2018

Românul Marius Copil se califică fenomenal în finala de la Basel, Elveţia!


 Marius Copil a reusit cea mai notabila performanta a tenisului masculin din România, in proba de simplu, din ultimii ani.
Sportivul aradean s-a calificat in finala turneului de la Basel, dotat cu premii in valoare de 2.3 milioane de euro, dupa ce l-a invins pe neamtul Alexander Zverev, aflat pe locul 5 in clasamentul ATP.
Scorul final a fost 6-3, 6-7 (6), 6-4 dupa o partida fenomenala facuta de Marius in fata unui jucator despre care specialistii spun ca va domina tenisul in urmatorul deceniu.
In primul set, jocul a fost extrem de echilibrat, iar Copil a facut diferenta printr-un singur break.
Bazandu-se pe un serviciu de exceptie, Marius a dus setul secund la tie-break, unde a a avut 4-2, dar neamtul Zverev a intors rezultatul si a trimis meciul in setul decisiv.
Marius a trecut insa peste dezamagirea pierderii setului secund, iar in ultimul act a jucat fenomenal si s-a impus cu 6-4.
Dupa acest rezultat, Marius are asigurat un salt de 33 de locuri in clasamentul ATP, pana pe pozitia cu numarul 60. Aceasta e cea mai buna din cariera lui Marius COPIL, care s-a maturizat de-a dreptul exceptional!!!
Asteptam finala de azi!!!

                                                                                                C.S.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu