Canada: revolta profesorilor universitari impotriva obligativitatii vaccinarii
Pe parcursul verii, un numar in crestere de universitati canadiene au impus vaccinarea obligatorie, conditionind inscrierea studentilor la cursuri pe vaccinare cit si continuarea contractelor de munca a profesorilor universitari tot pe vaccinare. Ceva similar se petrece si in Romania, asa numita democrata si sustinatoare a statului de drept. Ar fi mai bine spus, avind in vedere restrictiile neconstitutioanale in vigoare, o Romanie care in fapt practica o democratie doar in aparenta si subscrie “statului de ne-drept”, adica “statului nelegiuit”, un fel de stat care este in afara legii, ultra vires. Statul nelegitim. Si in Romania se solicita vacinarea obligatorie a cadrelor de invatamint ori, alternativ, testarea lor anti-Covid periodica chiar daca nu sunt infectate.
Asta, dragi prieteni, este tiranie. Tiranie inseamna constringerea individului sa faca cum cere statul. Tiranie inseamna suprimarea celei mai fundamentale libertati: libertatea de a alege. Inseamna suprimarea intentionata a libertatii.
Declaratia de Nesupunere
Recent, a fost emisa o Declaratie de Nesupunere privind Vaccinarea / Statement of Non-Compliance with Mandatory Vaccination in Canadian Universities de catre un grup de profesori universitari canadieini. [Link: https://zeroanthropology.net/2021/08/20/statement-of-non-compliance-with-mandatory-vaccination-in-canadian-universities/] Declaratia este cea mai coerenta si bine structurata si argumentata scrisoare deschisa pe care am citit-o pina acum impotriva obligativitatii vaccinari.
Vom reda punctele esentiale ale Declaratiei, dar pe moment facem o pledoarie pe linga profesorii universitari ai Romaniei sa imite exemplul colegilor lor canadieni si sa emita o Declaratie similara in Romania. Abuzurile drepturilor omului si a cetatenilor sunt identice in Romania si in Canada. In vremuri grele, e imperios pentru oamenii rationali, cum sunt cadrele universitare, sa-si faca auzita vocea in cetate si sa-si exprime punctele de vedere privind provocarile si crizele din cetate. Profesorii canadiei au facut-o, cu eleganta si judecata. Nadajduim ca si in Romania sa se lanseze o Declaratie similara.
Declaratia e scrisa de Profesorul Maximiliam Forte si e din 20 august. Profesorul Forte afirma ca este datoria lui sa-si incurajeze colegii de breasla sa faca front comun impotriva obligativitatii vaccinarii. (“It is my duty to encourage all faculty to be united in non-complaince with such measures.” Redam citeva din argumentele lui.
Argumente impotriva obligativitatii vaccinarii
1. Restrictiile impuse in universitati sunt ilegale. Nu au fost legiferate de parlament ori prin ordonante legal emise. Au fost emise in mod ilegal ca “masuri de urgenta / emergency measures” cu toate ca nu exista nicio emergenta. Profesorul Forte explica in mod convingator de ce nu exista o “emergenta” care sa justifice impunerea obligativitatii vacccinarii studentilor si profesorilor.
2. Riscul de a infecta persoane terte e egal la persoanele vaccinate si cele nevaccinate. In consecinta e o forma de discriminare crasa sa conditionezi profesarea profesiei ori vocatiei, cit si exercitarea dreptului la educatie, pe vaccinarea obligatorie avind in vedere ca riscul de infectare e acelasi la ambele categorii de persoane.
3. Obligativitatea vaccinarii discrimineaza impotriva persoanelor care refuza vaccinarea din motive de ratiune, religie, apartenenta la un anumit grup etnic.
4. Segregarea in clasele universitate a celor vaccinati de cei nevaccinati rezulta intr-un “apartheid pandemic” care incurajaza marginalizarea studentilor si profesorilor nevaccinati, ridiculizarea lor si demonizarea lor.
5. Segregarea nevaccinatilor de cei vaccinati este o incalcare crasa a drepturilor omului si a politicii declarative a Occidentului privind egalitatea. Tipul acesta de segregare nu este echivalentul segregarii persoanelor infectate de cele neinfectate, care ar fi justificata.
6. Obligativitatea vaccinarii incalca contractele de munca ale profesorilor cu universitatile.
7. Obligativitatea vaccinarii incalca principiul consimtamintului acordat, de buna voie si informat / the principle of informed consent.
8. Impunerea vaccinarii incalca principiul nevatamarii aproapelui / the principle of do no harm
9. Obligativitatea vaccinarii e impusa in absenta dovezilor concrete ca exista o emergenta medicala. In anii trecuti, Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat anumite boli contagioase drept epidemii si pandemii, dar atunci statul nu a reactionat in extremis si nici nu a impus obligativitatea vaccinarii. De ce e COVID-19 tratat diferit? In Canada, rata deceselor cauzate de Covid e de mai putin de un deces la 100 000 de persoane.
10. Statul da dovada de lipsa de transparenta. Majoritatea persoanelor care mor de Covid in Marea Britanie si Israel sunt vaccinate. Asta dovedeste, printre altele, ca fortarea vaccinarii persoanele neinfectate este nejustificata. (“It is solidly established that the fully vaccinated do carry as much viral load as the non-vaccinated and do transmit the virus ...”)
11. Masurile impotriva profesorilor nevaccinati sunt extreme. Pina anul trecut, profesorii puteau sa-si predea cursurile online cind erau bolnavi, de acasa. Dar acum optiunea asta a fost eliminata.
12. Masurile constituie un atac la demnitatea omului, creind, in mod voit, “a mass psychosis / o psihoza in masa”.
13. Conform Tribunalului de la Neurenberg, participarea angajatilor de stat la actiuni ilegale ale statului constituie o incalcarea a principiului ultra vires.
14. Lipsa de transparenta a statului canadian ajuta la atmosfera de confuzie a populatiei. Canadienilor li se va impune, confirma Profesorul Forte, obligativitatea unui al treilea vaccin. Ceea ce denota, unui om cu ratiune, ca primele doua vaccinuri au fost ineficace, oamenii fiind inoculati cu un vaccin nefelositor.
Restul argumentelor Profesorului Forte pot fi citite aici: https://zeroanthropology.net/2021/08/20/statement-of-non-compliance-with-mandatory-vaccination-in-canadian-universities/
Ceea ce se intimpla in Canada nu ramine in Canada. Este deci preferabil ca si profesorii universitari din Romania sa imite exemplul colegilor lor din Canada.
Alianta Familiilor din Romania
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu