joi, 30 septembrie 2021

Cornel Udrea: "Politizarea pandemiei este mai periculoasă, decît pandemia însăși"

 


Cred că politizarea pandemiei este mai periculoasă, decît pandemia însăși: pe trupul asudat, chinuit, împănat cu țevi, al bolnavului fără vină, se joacă cu bocancii murdari, plini de toate noroaiele prin care au umblat , politicienii, nesimțitori, cinici și proști la kilogram, în fuga după putere.

Au putut și pot, fiindcă fiecare al doilea român este expert în economie, sociologie, psihanaliză de grup și individuală, virusolog, internist, judecător și, înainte de toate, patriot febril, anti-european înverșunat.
Îl întreb, deloc retoric: dacă s-ar pune problema brexitului, fiu-to, fiică-ta lucrători în kktul ăsta de europă, stabiliți acolo, trimițători de euroi, pentru tine și ai tăi, ce s-ar face ? Liderilor ăștia cu gură mare și măsele stricate la cap, crezi că le pasă ?
Uita-te în jurul tău, românule aspru și inflexibil, speriat de abecedar: cîți dintre parlamentari, cîți dintre politicieni, locuiesc, ca tine, la bloc, sau într-un orașel uitat de hartă, unde asfaltul se termină la primărie ?
Crezi că vreunul se gîndește sincer la soarta și la pîinea ta, pentru binele tău îndatorează țara ?
Îi vezi cumva pe strada ta, mergînd pe jos, așteptînd autobuzul ? No, o să vină cu pungile, ca la milogi, la alegeri și după aia, koneț filma !
Punînd cap la cap, toate promisiunile electorale, vom avea vreo 800.000 de km., de autostradă, chiar și în curtea gospodarului cu buda în peisaj, vor fi măcar trei benzi de circulație, toți membrii familiei vor fi irigați, ca și grădina, ca pămîntul, pensiile în rural vor crește cu 40%, copiii din Trăncăneii de Sus, vor face harvarduri, cît cuprinde, iar fiecare gospodărie, va avea acces la internet, dar va primi și o lompă pe fotoghin, că nu se știe, depinde de cine-i la putere.
Nivelul de trai va suferi, evident, peste tot, și la orașe,și la sate, de priapism !
Și cît suflet ai pus, nervi și sentimente la congresul ăsta, de sîmbătă, văzut la televizorul cel credincios, o cafteală pe cinste, cu pumnii goi, fără reguli, și la cîte altele congrese și întruniri ai să pui, dar mîine tot va trebui să coborî la avizier, la cutia de poștă , și chiar vei avea, cu adevarat , motive să înjuri în gura mare ! Și nu te înveți mine și nu vrei să pricepi că te cheamă să ieși în stradă, pentru interesele lor, nu pentru tine. Fără tine ei sun căcăreze în iarbă, dar tu îi ajuți să ajungă la putere, ca după aceea, să le vezi spatele doar !
Tu care ești iubitor de glie, în vreun oraș aflat la mii de km.,unde te- ai așezat, să muncești, să îți fie mai bine, nu crezi că nu ar mai trebui să te mînce în cur, să fii împotriva vaccinării în România, cînd , în țara aceea unde ești, 70% din populație este deja vaccinată, așa cum ești și tu ,fiindcă acolo vaccinarea nu e politică, ci îndatorire cetățenească, e conștiință civică ?
Și acum, dacă vei înțelege ce vreau să îți spun, află că am scris o scrisoare, am rotunjit literele, cum am putut, mi-am arătat respectul pentru cuvîntul scris cu mîna. Scrisoarea a plecat, pe propriile ei picioare, la un Prieten bolnav, aflat undeva în Țara asta, într-o umbră a unei comune falnice cîndva, Poet și fost profesor de românește, timp de zeci de ani, la aceeași școală, unde buda este tot în curte și nu se întrezărește niciun semn că se va schimba ceva...

Autor: Cornel UDREA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu