joi, 30 septembrie 2021

Deputatul USR PLUS Brian Cristian: “În curând vom putea plăti toate taxele online”


Propunerea legislativă USR PLUS prin care instituțiile publice să fie obligate să accepte și plata online a impozitelor, taxelor, amenzilor și a altor obligații de plată a primit raport favorabil în Comisia de buget-finanțe a Senatului.

Proiectul, depus în luna mai 2021 de deputatul USR PLUS de Maramureș Brian Cristian, împreună cu deputatul Viorel Băltărețu, va ușura viața cetățenilor, prin acces la beneficiile tehnologiilor moderne și prin economie de timp și resurse.

De asemenea, inițiativa USR PLUS va contribui substanțial și la o colectare mai rapidă și eficientă a impozitelor și a taxelor.

 “Una dintre prioritățile pe care mi le-am asumat la începutul mandatului de deputat este să contribui activ la digitalizarea administrației publice. Prin această inițiativă, creștem gradul de confort al cetățenilor și eficientizăm colectarea taxelor. Săptămâna viitoare va intra la vot în Senat, unde sper că PNL va susține digitalizarea și nu va repeta abținerea manifestată în cadrul comisiei de buget-finanțe.”, declară deputatul Brian Cristian.

“Ne dorim ca toate instituțiile publice să fie înscrise pe platformă. Astfel, cetățenii își vor putea vedea toate taxele și impozitele de plătit, la orice administrație. Mai mult, trebuie să rezolvăm, în viitorul apropiat, și problema înrolării și plății cu cardul din străinătate, solicitată îndelung de românii din diaspora”, mai precizează și deputatul Viorel Băltărețu.

Proiectul USR PLUS modifică Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată, iar termenul de implementare a măsurilor este de maximum 6 luni de la intrarea în vigoare a legii.

Instituțiile publice vor putea decide asupra soluției implementate, în condițiile în care există pe piață și funcționează cu succes numeroase aplicații.

Avantajele pentru cetățeni și pentru companii sunt numeroase:

·        află ușor ce taxe au de plătit

·        nu trebuie să se deplaseze la ghișeu

·        informațiile pe platformă sunt disponibile 24 / 7

·        plătesc cu cardul printr-un simplu click.

 

                           CRISTIAN BRIAN, deputat USR PLUS MARAMURES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu