luni, 27 septembrie 2021

Cartel Alfa pichetează Prefectura

 Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş şi asistenţii personali au probleme cu încasarea salariilor. Acest lucru îi determină pe sindicalişti să iasă în stradă.


Astfel, Cartel Alfa Maramureş a decis să picheteze Prefectura pe 29 septembrie. Sindicaliştii sunt supăraţi din cauza conducerii Consiliului Judeţean Maramureş care n-a catadicsit să vină la şedinţa cu autorităţile maramureşene pentru a da un răspuns cu privire la fondurile disponibile până la finalul anului în cazul DGASPC Maramureş.

„La DGASPC Maramureş s-au dat salariile în această săptămână. Am fi vrut ca la şedinţă să fie prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan, sau măcar unul din cei doi vicepreşedinţi, având în vedere că instituţia judeţeană alocă banii pentru DGASPC. Nu a venit nimeni. Şeful administraţiei maramureşene ar trebui să înţeleagă că a fost votat nu doar pentru a tăia panglici. Nu ştiu cu ce a fost aşa de ocupat de nu a putut să participe la şedinţă. Am fi vrut un răspuns cu privire la banii disponibili până la finalul anului, să ştim dacă sunt asigurate sumele necesare pentru cheltuielile de personal şi de funcţionare la DGASPC”, a spus Florin Hossu, liderul Cartel Alfa Maramureş. Probleme au fost semnalate şi cu plata asistenţilor personali. Liderul Cartel Alfa Maramureş spune că are cunoştinţă despre trei localităţi unde nu s-au dat lefurile de câteva luni: Strâmtura, Bistra şi Târgu Lăpuş. Întârzieri există cu siguranţă şi în alte localităţi, numai că sindicaliştii ţin evidenţa doar în cazul acelor UAT-uri unde sunt sindicate ale asistenţilor personali. Ca urmare a acestor disfuncţionalităţi, sindicaliştii au decis ca în 29 septembrie să picheteze Prefectura Maramureş pentru a trage încă o dată un semnal de alarmă.

Vasile  Rohianu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu