luni, 28 august 2023

Ziua Jandarmeriei Rurale va fi marcată la Muzeul Satului din Baia Mare

 

Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș, vă invită , 𝐯𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, 𝟏 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟑, între orele 𝟏𝟐:𝟎𝟎-𝟏𝟔:𝟎𝟎, pentru a marca 𝐙𝐢𝐮𝐚 𝐉𝐚𝐧𝐝𝐚𝐫𝐦𝐞𝐫𝐢𝐞𝐢 𝐑𝐮𝐫𝐚𝐥𝐞.

În cadrul evenimentului, echipa de intervenție a jandarmeriei va prezenta tehnica specifică folosită în misiunile de asigurare și de menținere a ordinii publice.

Jandarmii montani vor prezenta copiilor tehnicile folosite în domeniul montan, îi vor sfătui în ceea ce privește drumețiile lor prin pădure și pe traseele montane și le vor explica cum să procedeze atunci când întâlnesc un animal sălbatic.  De asemenea, se vor oferi informații cu privire la echiparea corespunzătoare în zona montană, importanța respectării traseelor, atenția privind prevenirea accidentărilor și posibilitatea apelării serviciului unic de urgență 112 în caz de necesitate.

 La invitația organizatorilor vor fi alături și reprezentanți ai Biroului Siguranță Școlară din cadrul IPJ MM și Agenția Națională Antidrog.  Aceștia vor discuta despre combaterea și prevenirea consumului de substanțe interzise, dar și despre siguranța copiilor și adolescenților la școală și în vacanță.

Sursa: MaraMedia

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu