joi, 16 februarie 2017

Presa maghiară: „România este una dintre cele mai vulnerabile colonii din Europa, unde cariera politica este extrem de instabilă”

Presa maghiara: „România este una dintre cele mai vulnerabile colonii din Europa, unde cariera politica este extrem de instabila”, scrie magyaridok.hu.
Românii retraiesc acum perioada domniilor fanariote, politicienii români fiind acum schimbati cu viteza cu care erau schimbati fanariotii, numai ca astazi acestia nu mai sunt maziliti de catre sultanul otoman ci de catre interesele finantelor transnationale. Finantele straine sunt in Romania cu mult mai puternice decat orice guvern. Sunt mai puternice chiar si ca poporul in sine si au sub controlul lor si sistemul de justitie. Nu exista pic de mila fata de producatorii locali din Romania, multinationalele acaparand aproape totul. Presa maghiara: „Romania este una dintre cele mai vulnerabile colonii din Europa, unde cariera politica este extrem de instabila”
In România de astazi functioneaza inca mita la toate nivelurile si aproape in toate domeniile. Fie ca vrei o slujba mai buna si mai bine platita, tratament decent in spitale sau sa accelerezi obtinerea unor autorizatii sau alte documente eliberate de catre autoritati, sau multe alte facilitati de utilitate publica, de cele mai multe ori in Romania trebuie sa dai spaga. Insa coruptia imbraca cu adevarat in Romania si o alta fata, cu totul diferita de ceea ce ofera informatiile livrate de catre mass media. In timp ce marile firme multinationale aspira profiturile din economia româneasca precum un gigantic aspirator invizibil fara ca nimeni sa se planga de practicile lor corporatiste si speculative care incalca flagrant legile romanesti, se prezinta cu surle si trambite mai ales in presa de propaganda, o coruptie foarte mult exagerata, sau de multe ori chiar nereala a elitelor politice. Insa aceasta este doar o diversiune, un circ mediatic de amploare, pentru a nu se vedea ceea ce se afla cu adevarat in spatele jocurilor politice. DNA-ul controlat de serviciile secrete impreuna cu multinationalele si cu diverse organizatii non-guvernamentale au muncit cu disperare in ultima vreme impotriva guvernului din România.
Budapesta are o lectie foarte instructiva de invatat despre ceea ce se intampla acum in Romania, cand finanta globala impreuna cu organizatiile non-guvernamentale isi unesc fortele impotriva democratiei. Merita acum se ne aducem aminte ca stramosii nostri secui s-au mai unit odata cu Mihai Viteazul in lupta impotriva globalizarii. Nici atunci nu a fost un final fericit.
                                                                                                            NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu