duminică, 12 noiembrie 2017

Apel către TFL-ști: ”Pentru câteva minute încercați să gândiți cu propriul creier, faceți acest exercițiu, nu doare și nici nu costă bani!”

Dragi “tineri frumosi si liberi” cu creiere spalate pe FB, aia care va traiti viata pe FB, va luati stirile doar de pe FB, voi generatia “like & share”, voi cei care puneti poza cu ceasca de cafea si “buna dimineata” sau cu strachina de crapelnita, voi care puneti comment-uri gen “so cute, so true”… Oare chiar atat de liberi sunteti pe cat va credeti?


Chiar propria constiinta v-a scos in strada, sentimentul de nedreptate si propriile frustrari fata de toate rahaturile pe care le traiti sau le vedeti ca se intampla?
Ei bine, nu va cred! Eu cred ca ori sunteti ipocriti ori niste naivi usor de manipulat, care nu mai pot face efortul de a gandi cu propriul creier!
S-au intamplat multe nedreptati strigatoare la cer in ultimii 10-15 ani… unde naiba ati fost, de ce nu ati luat atitudine? Unde naiba erati cand niste guvernanti dementi si incompetenti va taiau salariile voastre sau ale parintilor sau cand au ciuntit pensiile parintilor si bunicilor vostri, cand acei guvernanti au marit taxe si impozite si TVA la 24%, in schimb acei politicieni prosperau si deveneau cu fiecare an mai bogati?
Unde erati cand o maternitate a luat foc si au murit atatia nou nascuti? Nu aveati constiinta civica atunci? Unde va era constiinta civica atunci cand doi salvatori de vieti au murit cu zile in Apuseni doar fiindca STS nu s-a sinchisit sa-i localizeze la timp, desi au capacitatea de a localiza un politician corupt ori incomod in orice secunda? Unde erati voi atunci cand un procuror curajos, cu o coloana verticala, a denuntat inca din 2011 ca fratele presedintelui Basescu a luat mita de la tigani pentru a influenta justitia iar sistemul corupt l-a masacrat, l-a compromis, i-a terfelit toata cariera si sistemul l-a indepartat intr-un mod abuziv si mafiot?
Unde ati fost cand presedintele tarii, Basescu, si-a acordat singur o vila de lux, gratuit, cand era primar inca desi nu avea dreptul? Unde erati cand dupa referendumul din 2012 oameni simpli au fost hartuiti intr-un mod abuziv de catre procurori, punandu-i sa jure cu mana pe biblia de pe capota masinii? Unde ati fost cand procurorii au deschis dosare penale impotriva celor care au indemnat oamenii sa iasa la vot dar n-au ridicat un deget impotriva acelor politicieni care au indemnat sa nu iasa lumea la vot, ba mai mult, in unele cazuri impiedicandu-i sa-si exercite acest drept democratic? Unde naiba erati in cazul Rarinca, un caz evident de nedreptate facuta de un sistem de justitie profund corupt fata de un simplu cetatean, nu politician? Unde erati cand zeci de mii de hectare de paduri si terenuri, cand mii de cladiri istorice au fost retrocedate ilegal clientelei politice?
Unde erati cand sute si chiar miliarde de euro din buzunarul vostru au ajuns ca despagubiri ilegale in mainile politicienilor si ale apropiatilor lor? Unde erati cand politicieni care au lucrat numai in sistemul bugetar deveneau cu fiecare an mai bogati, cand presedintele tarii si-a “tras” o ferma de cateva sute de hectare intr-un mod mai mult decat dubios? Unde erati cand atatia politisti au murit la datorie dar brusc simtul vostru civic s-a trezit doar “fiindca Oprea”, dar i-ati ignorat cand protestau?
Unde erati atunci cand in toata tara si Bucurestiul era plin de girofaruri? Unde erati cand intr-un mod evident s-au furat voturi in ambasade? Unde erati voi, cand un primar din Sibiu, devenit intre timp presedintele tarii, Klaus Werner Iohannis, facea fals si uz de fals si isi insusea din patrimoniul istoric si arhitectural al Sibiului 2 imobile? Unde erati voi cand acelasi primar al Sibiului, Klaus Werner Iohannis, retroceda ilegal catre urmasii gruparii naziste FDGR zeci de imobile si pamanturi? Unde erati…
Ati mai putea avea o scuza… sa va asumati faptul ca sunteti manipulati intr-un mod atat de subtil… Da, voi generatia “like & share pe FB” sunteti manipulati intr-un mod pe care nici macar nu-l constientizati… Voi ati renuntat la propria constiinta si propria gandire in momentul cand ati dat share… Nu mai sunteti in stare sa aveti propria parere, sa ganditi cu propiul creier, nu mai aveti o constiinta proprie… Ati ajuns o masa cu o gandire colectiva fiindca propria voastra constiinta s-a atrofiat pe Facebook… Precum furnicile sau un banc de sardele va miscati numai odata cu multimea, la prima miscare va duceti toti din instinct unul dupa celalalt fara sa va mai ganditi de ce si unde…
Pentru cateva minute incercati sa ganditi cu propriul creier, faceti acest exercitiu, nu doare si nici nu costa bani…
Daca totusi nu sunteti ipocriti, din aceste motive eu nu va mai cred decat niste naivi, tineri frumosi si naivi dar lipsiti de propria libertate a constiintei creindu-va propiul univers concentrationar numit FB, Facebook devenind un zid care va inconjoara libertatea constiinte,i iar cu fiecare share ati mai adaugat o caramida in acest zid cu care v-ati inconjurat…
Gandeste singur si vei dobora zidul… sau…
“But it was only fantasy
The wall was too high, as you can see
No matter how he tried he could not break free
And the worms ate into his brain”
Autor: Monica Krueger

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu