marți, 14 noiembrie 2017

Atenţie, trec la gimnaziu!


 Elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială Mireșu Mare, împreună cu părinții lor, au răspuns cu entuziasm invitației de a participa la Campania Județeană „Atenție, trec la gimnaziu!”. Campania se realizează  prin colaborarea CJRAE cu unitățile de învățământ din județul Maramureș, și are ca și scop reducerea impactului pe care îl poate avea trecerea de la învățământul primar la cel gimnazial, asupra copiilor și părinților acestora.
Azi, 13 noiembrie 2017, consilierul școlar Alexandra Maura Indre împreună cu învățătorul clasei a IV-a, prof. înv. primar Gelu Dragoş, au dat start primelor două activități din cadrul acestei campanii. Prima activitate, intitulată „Copacul grijilor, copacul curajului”, a constat în identificarea de către elevi a propriilor îngrijorări cu privire la începerea clasei a V-a , dar și în identificarea, împreună cu părinții, a soluțiilor la îngrijorările pe care le trăiesc copiii lor. A doua activitate a constat  într-o dezbatere cu tema „Adaptarea la gimnaziu: adaptare relațională, pedagogică, inadaptare”, la care au fost invitați să participe părinții elevilor clasei a IV-a. Pe parcursul dezbaterii, consilierul școlar a atras atenția asupra factorilor și acțiunilor  ce pot preveni inadaptarea școlară, precum comunicarea eficientă părinte-copil, interesul și implicarea activă a părintelui în procesul de învățare al copilului, etc.
 Sperăm ca activitățile viitoare din cadrul acestei campanii să se desfășoare la fel de eficient ca și până acum, iar elevii să se bucure de succes școlar și la gimnaziu.
Cred că aşa se va întâmpla având în vedere ce elevi buni sunt în clasa a IV-a şi ce părinţi deschişi şi preocupaţi există la Mireşu Mare!


                                                                                 Alexandra Maura INDRE










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu