joi, 9 noiembrie 2017

Mircea Lucescu, selecţionerul Turciei: „Dacă nu am putut antrena România, măcar să o întâlnesc ca adversar”


 Mircea Lucescu, selecţionerul naţionalei Turciei, a participat la conferinţa de presă premergătoare meciului cu reprezentativa României şi a spus că, dacă n-a reuşit să antreneze România, măcar să o înfrunte ca adversar.
"Cine ştie ce se va întâmpla peste trei ani. Mâine e un meci amical, de prietenie, am fost iniţiatorul acestui joc, am luat legătura cu Federaţia. Mi-am dorit mult să întâlnesc România, dacă nu am putut antrena, măcar să o confrunt. Ştiţi foarte bine că am fost eliminat de la echipa naţională, după ce am învins cu 4-0. Jucători talentaţi există peste tot, depinde cum sunt educaţi, cum sunt antrenaţi. Astăzi am avut o plăcere extraordinară să vină nişte jucători de la Corvinul, care şi-au adus aminte de mine", a spus Lucescu.
Cel mai galonat antrenor român a lămurit problema "decarului" în fotbalul de azi şi a vorbit despre importanţa meciului România - Turcia, din perspectiva lui Cosmin Contra. "Tricoul cu numărul 10 este valabil doar într-un anumit tip de fotbal. A fost valabil în campionatul Italiei, pentru că jocul de atac trecea pe la un anumit jucător. Atunci, o întreagă generaţie de suporteri au rămas cu această imagine. În Anglia sau Germania nu există aşa ceva. Pentru mine nu există numărul 10. Purtătorul de balon este numărul 10 tot timpul, pentru că el decide continuarea fazei.

Pentru Contra este un meci foarte important, pentru că se confruntă cu imaginea unui antrenor care a însemnat ceva în fotbalul românesc. Rezultatul în joc depinde de foarte multe lucruri, de ce le spune antrenorul pe margine. Un antrenor pe margine, e ca un dirijor", a conchis Lucescu, la conferinţa de presă. Mediafax


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu