marți, 14 noiembrie 2017

Sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur la Parohia românească din Carrara. Părintele Arhimandrit Atanasie a oficiat Sfânta Liturghie

Părintele Arhimandrit Atanasie, vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a oficiat duminică, 12 noiembrie 2017, Sfânta Liturghie la Biserica din Carrara, în ziua în care locașul și-a serbat unul dintre ocrotitori, pe Sfântul Ioan Gură de Aur, transmite Pr. Armand Bratu, preluat de Romanian Global News.
Numeroși credincioși s-au aflat la dumnezeiasca liturghie pentru a-l cinsti pe Sfântul Ioan Hrisostom și a se închina la o părticică din moaștele sale, dăruite Parohiei din Cararra prin purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, ca să fie celor ce se vor ruga Sfântului Ioan Gură de Aur spre folosul lor sufletesc și trupesc. Ele au fost aduse de la Reședința Episcopală de la Roma.
În cuvântul rostit, Părintele Arhimandrit a explicat Pilda Samarineanului milostiv și a subliniat calitățile spirituale și viața sfântă ale marelui ierarh.
La ora prânzului comunității din Carrara s-au adăugat și Preoții Matei Tulan de la Parohia din Montecatini Terme și George Marian de la Parohia Massa, însoțiți de credincioși. După agapa creștină pregătită cu mult drag de credincioasele din parohie, a urmat o convorbire duhovnicească între Părintele Atanasie și credincioșii prezenți pe diferite teme: Sfânta Împărtășanie, milostenie, educația creștină și altele.
Programul liturgic a continuat și pe 13 noiembrie cu Acatistul Sfântului Ioan Gură de Aur de la orele 8.45 și apoi cu dumnezeiasca Liturghie.
                                                                                                  ICR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu